U EMISIJI DR. BECKA

Daniela Trbović iskreno progovorila o dugogodišnjoj borbi s miomom

31.10.2022 u 19:31

Bionic
Reading

Jesenska shema HRT-a bogatija je za zdravstvenu emisiju ‘Dr. Beck’ u čijoj se novoj epizodi govorilo o miomima, najčešćoj dobroćudnoj tvorbi u maternici i najčešćem tumoru u zdjelici općenito. O vlastitom iskustvu s ovom dijagnozom za gledatelje pred malim ekranima progovorila je domaća voditeljica Daniela Trbović

Miomi zahvaćaju velik broj žena reproduktivne dobi, a u većini slučajeva ne izazivaju simptome. No, s druge strane, mogu znatno narušiti kvalitetu života.

Svoju priču s gledateljima emisije podijelila je voditeljica Daniela Trbović.

‘Moja osobna priča počela je 2010., imala sam histerektomiju, dakle imala sam miom koji je rastao. Sigurno 15, 20 godina pratila sam to, i prije nego što sam postala majka imala sam miom, zanijela sam bez problema, ali sam morala čuvati trudnoću, vjerojatno je taj miom uzrokovao to čuvanje i ležanje. Rodila sam početkom 2000., a 2010. na samom početku morala sam ići na operaciju jer sam imala tegobe, odnosno krvarenja, bolove i nakon toga su izvadili i maternicu i jajnike, izveli ovarijektomiju i histerektomiju’, otkrila je Trbović, dok je ginekolog Danijel Bursać  u emisji objasnio kakvi miomi postoje i koliki je bio najveći pronađeni. 

U emisiji dr. Natka Becka 59- godišnja voditeljica gostovala je nakon što je ovog vikenda sa sestrom Natašom nazočila premijeri Verdijeve opere ‘Nabucco' u zagrebačkom HNK-u.

IZLAZAK U HNK

Među poznatim licima na premijeri poznate Verdijeve opere našla se i Daniela Trbović sa sestrom Natašom

Pogledaj galeriju