ORNELA VIŠTICA:

'Dane provodim na špici u besposličarenju'

Bionic
Reading

Pod paskom Filipa Šovagovića u ulozi producenta i glumca, snima se sitcom 'Špica' o svim tajnama zagrebačke špice, piše Večernji list

'Pokušali smo napraviti najkraći TV format, još dvojimo hoće li svaka epizoda biti kraća od 15 ili od 20 minuta. Žao nam je kratiti, ali smatramo da mora biti dovoljno kratko i smiješno kako bi se odgledalo u dahu', rekao je Filip Šovagović za Večernji list

Osim što je producent sitcoma, Šovagović tumači i lik ugostitelja u čijem se lokalu okuplja cijela špica. Redateljsku palicu drži Veronika Radman, a scenarij je napisao Hrvoje Belanović.

U seriji se pojavljuju poduzetnica (Mia Biondić) za koju nitko ne zna čime se bavi, a bogatstvo joj je sredio jedan današnji gradonačelnik, najveća šminkerica u gradu (Ornela Vištica), najopakiji kriminalac (Ranko Zidarić), paparazzi (Luka Peroš) i prodavačica u dućanu visoke C kategorije (Vera Ana Goldstein). Tu je, dodaje Filip, još puno likova koje zasad ne bi otkrivao.

'Igram Fani Gonzales, bivšu misicu i sadašnju suprugu Dinamova nogometaša. Dane provodim na špici, besposličarim, obilazim trgovine i ispijam kave', opisala je svoju ulogu Ornela Vištica, zvijezda 'Larina izbora'. Prihvatila ju je zbog duhovitog scenarija, ali i zato što se, ističe, ponuda da zaigra s Filipom Šovagovićem ne odbija.

Ranko Zidarić se u seriji pojavljuje u svakoj epizodi, i to u različitim karakterima. 'Nekad sam beskućnik, nekad varalica, nekad poslovni čovjek, a katkad i kriminalac', govori Zidarić. Svi ti likovi, smije se, nisu mu dovoljni, pa će, kad se nastavi snimanje, u dogovoru sa scenaristom kreirati i nove karaktere za pojedine epizode.