glazbenik tuguje

Dado Topić u šoku: 'Otišla je, nema više moje princeze'

26.03.2024 u 16:40

Bionic
Reading

Odlazak ikone Novog vala, avangardne umjetnice šokirao je cijelu regiju. Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini nakon duge i teške bolesti, a od nje se putem medija i društvenih mreža opraštaju obožavatelji i kolege. Njezina smrt posebno je pogodila njezinog prijatelja, legendarnog glazbenika s kojim je 1984. otpjevala jedan od najljepših dueta bivše države. Za tportal je istaknuo koliko je njegova kolegica bila 'drugačija od svih ostalih'

'Jako je dobro poznato sa smo svoje karijere učinili dugovječnima. 1984. smo snimili 'Princezu' i postali smo evergrin za sva vremena premda smo nakon toga snimili još pjesama kao što je 'Milijun godina', zajedno smo odnijeli i pobjedu na festivalu u Budvi i još puno dobrih stvari skupa doživjeli. Sad je otišla, nema više moje princeze. Život mora ići dalje', ispričao nam je Dado Topić.

Kaže da ga je njezina smrt iznenadila. 'Svi smo znali da nije dobro, da se bori s bolešću, ali da će tako otići... To nas je sve šokiralo. Prebrzo je došlo', kaže. Sa Slađanom Milošević bio je dobar cijeli život.

  • +2
Slađana Milošević Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/PIXSELL

'Bilo je to divno drugarstvo, prijateljstvo s punim srcem za glazbu, umjetnost. Slađana je bila posebna, drugačija, talentirana, čudnovata žena, lijepih opredjeljenja prema glazbi, umjetnosti. Mnogi su htjeli biti prijatelj s njom, a ja sam bio jedan od sretnika koji su imali tu privilegiju biti u kontaktu s njom svih ovih godina', rekao nam je glazbenik.

Izvor: Društvene mreže

Podsjetimo, pjesma 'Princeza' prvi put je izvedena 1984. godine u Skopju na izboru Jugoslavenske pjesme za 'Pjesmu Eurovizije'. Slađana i Dado nisu imali sreće i završili su na sedmom mjestu, a pobijedila je pjesma 'Ćao amore' koju su izveli Vlado Kalember i Izolda Barudžija. Bez obzira na to, 'Princeza' je preko noći postala hit i zasjela na prva mjesta svih glazbenih ljestvica, a ne prestaje se slušati ni danas.