KRALJEVSKA OBITELJ

Cure novi detalji razgovora princa Harryja i Meghan Markle s kraljicom Elizabetom II

22.04.2021 u 15:21

Bionic
Reading

Smrt princa Philipa, supruga kraljice Elizabete II koji je preminuo nekoliko mjeseci prije svog 100. rođendana, kako pišu britanski mediji, ipak je na neki način ponovno zbližila članove kraljevske obitelji

Daily Mail piše da su kraljica Elizabeta II i njezin unuk, princ Harry i njegova supruga Meghan Markle, razgovarali s njom uoči sprovoda, a sve izgleda kako su na dobrom putu da se odnosi koje je narušio bombastični intervju koji su 'odbjegli' članovi kraljevske obitelji dali 'kraljici intervjua' Oprah Winfrey u kojem je iznesen niz teških optužbi na račun 'Firme'.

Javnost su posebno uznemirile optužbe za rasizam, iznimno osjetljivu temu i u SAD-u, društvu nikad podjeljenijem i zbog ubojstva Georgea Floyda što je potaknulo pokret Black Lives Matter.

Kako su otkrili dobro upućeni izvori, upravo je tužan povod, smrt voljenog vojvode od Edinburgha, bio povod da se razjedinjena obitelj ponovno okupi.

  • +9
Meghan Markle Izvor: EPA / Autor: JASON SZENES

Nakon sprovoda prinčevi William i Harry poduzeli su prve korake ka ozdravljenju njihovog odnosa nakon što su se zajedno odšetali do dvorca Windsor iz kapelice Sv. Jurja, a 'pogurnula' ih je, mudra mirotvorka Kate Middleton koja je malo zaostala u povorci kako bi braća mogla porazgovarati.

Daily Mail saznaje da su Meghan i Harry uspjeli popričati i s kraljicom uoči sporovoda.

Princ Harry se redovito čuo i sa suprugom koja će na ljeto roditi, kako je otkrila kod Oprah, djevojčicu.

'Meghan i Harry su se čuli svaki dan. Ona zna da je povratak u Englesku bio vrlo težak. Harry nije želio ostaviti suprugu i sina, ali Meghan ga je uvjerila da će oni biti u redu. Nije željela da se brine', rekao je izvor.

Iako su mnogi mislili kako će princ ostati u domovini kako bi s bakom obilježio njezin rođendan, vojvoda od Sussexa se ipak vratio u Kaliforniju kako bi se pridružio trudnoj supruzi i sinu koji će u svibnju proslaviti dvije godine.

U ranijem je intervjuu kod Jamesa Corden, princ Harry otkrio kako je redovito komunicirao putem Zooma s bakom i djedom u Engleskoj.

'Vidjeli su Archieja kako okolo trčkara', rekao je tad princ.

Iako Meghan nije mogla biti nazočna na sprovodu jer je u visokom stupnju trudnoće pa joj je liječnik savjetovao da ostane u Kaliforniji, poslala je vijenac ukrašen ručno ispisanom porukom. 

Inače, kraljica je jučer proslavila 95. rođendan. 'Dok kao obitelj tugujemo, tješe nas izrazi poštovanja prema mome suprugu iz Ujedinjenog Kraljevstva, Commonwealtha i cijeloga svijeta', priopćila je Elizabeta, najdugovječniji britanski monarh.

Kraljica je rođendan provela u Windsoru u krugu manjeg broja članova obitelji s obzirom na to da dvotjedno razdoblje žalosti za Philipom traje do 23. travnja. Najavljeno je da ove godine neće biti ni tradicionalnog portreta članova kraljevske obitelji.