TELEVIZIJSKA PREMIJERA

'Čovjek iz sjene' i 'Hodorkovski' na KINOTV- u

31.01.2014 u 13:35

Bionic
Reading

Kada je Jurica Pavičić, filmski kritičar Jutarnjeg lista, u prosincu objavio svoju listu 25 najboljih filmova u hrvatskim kinima 2013. godine, na drugom mjestu našao se britanski krimić 'Čovjek iz sjene' sa Cliveom Owenom u glavnoj ulozi. Televizijsku premijeru ovog filma možete pogledati u subotu u 20.15 sati samo na kabelskom filmskom kanalu KINOTV

Kritika je bila oduševljena Owenom zbog uloge agenta britanske tajne službe MI5 koji početkom 90-ih vrbuje samohranu majku Colette (Andrea Riseborough, također nagrađivana za ovu ulogu) čija braća su članovi IRA-e, uz prijetnju da će ona u suprotnom doživotno završiti u zatvoru. Uskoro, međutim, shvaća da njegovi nadređeni igraju čudnu igru u kojoj je cilj da žrtvuju i njega kao agenta i nju kao informatoricu.

Foršpan filma 'Čovjek iz sjene'

U ponedjeljak, u 22.15 sati, KINOTV prikazuje još jedan kontroverzni politički film, dokumentarac 'Hodorkovski'. Njemački redatelj Cyril Tuschi kroz razgovore s najbližim suradnicima, prijateljima, članovima obitelji, ali i svjetskim političarima opisuje u dokumentarnom filmu 'Hodorkovski' iz 2011. godine uspon ovog oligarha, govori o tome kako je postao vlasnik naftne kompanije Yukos i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, te kako je došlo do sukoba s ruskim premijerom Vladimirom Putinom. Film je 2011. godine premijerno prikazan na filmskom festivalu u Berlinu gdje je izazvao pravu senzaciju, a dodatnu buru podigla je informacija da je neposredno prije berlinske premijere ukradeno Tuschijevo računalo sa završnom kopijom filma. Tuschi je u intervjuu za Der Spiegel tada izjavio da ne isključuje mogućnost da je to napravila ruska tajna služba.