o samopouzdanju

Claudia Schiffer otkrila koji joj je savjet Karl Lagerfeld dao na početku karijere

17.11.2022 u 23:39

Bionic
Reading

Najpoznatija njemačka manekenka svih vremena opisala je nedostatak samopouzdanja na početku karijere. Iz dana u dan borila se s nesigurnostima i danas je jedna od najcjenjenijih imena u svijetu mode svih vremena

Njemačka manekenka i model Claudia Schiffer jedna je od najpoznatijih osoba u modnoj industriji. Zajedno s ostalim velikim manekenkama, poput Naomi Campbell i Cindy Crawford, vladala je modnim pistama i editorijalima u najprestižnijim modnim časopisima noseći najveće svjetske brendove.

Nije za očekivati da takve ljepotice imaju problema sa samopouzdanjem, ali Schiffer je imala određene nesigurnosti. Čak je mislila da će ju netko nazvati na telefon i reći joj da je cijela priča gotova!

Međutim, kada je čula da se termin 'supermodel' veže uz njezino ime odmah je promijenila ploču. Transformacijom u svojevrsnog 'supermena' prigrlila je novi karakter i uspjela živjeti izvan bilo kakvih ograničenja i postići mnogo više nego što je mislila da može.

Radila je s velikanima modne scene 80-ih i ranih 90-ih poput Karla Lagerfelda i obitelji Versace te upijala njihove savjete i rečenice koje su je pratile tijekom cijele karijere.

Posebno je zapamtila riječi Karla Lagerfelda koje joj je uputio na početku manekenskog putovanja. Rekao joj je da bude svoja i da vjeruje svojim instinktima, umjesto da brine što drugi ljudi žele da bude.

Iako oprezna s riječju 'ikona' opisala je kako je doživjela jedan 'ikonični trenutak' s Donatellom Versace.

  • +6
Claudia Schiffer Izvor: Profimedia / Autor: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Godine 2018, u čast brata Giannija, Donatella je ujedinila Naomi Campbell, Cindy Crawford, Helenu Christensen i Carlu Bruni za veliko finale svoje revije proljeće-ljeto u Milanu. Noseći nove interpretacije slavnih haljina sa zlatnim lančićima po kojima je brend Versace poznat, velike manekenke 80-ih prošetale su pistom uz pjesmu "Freedom" Georgea Michaela.

Njemačka ljepotica rado se prisjeća tog trenutka i naziva ga 'ikoničnim'.