NEŠTO JE ZNALA

Čini se da Melinda Gates ipak nije bila potpuno neupućena u navodnu ljubavnu aferu svog supruga u Microsoftu

20.05.2021 u 08:50

Bionic
Reading

Iako su Bill i Melinda od pitanja vezana uz raspad njihovog 27 godina dugog braka pokušali pobjeći na udaljeni privatni otok i ekskluzivni golf klub, na neka pitanja i nagađanja ipak su odlučili odgovoriti. Nakon što je glasnogovornik 65-godišnjeg milijardera u ponedjeljak potvrdio aferu sa Microsoftovom zaposlenicom koja se dogodila prije gotovo 20 godina, i prema njegovim riječima 'završila sporazumno', stižu vijesti da Melinda nije živjela u potpunom mraku kad je riječ o indiskreciji njezinog supruga

'Melinda je bila svjesna da postoje neki problemi, ali nije jasno je li znala za sve to', kaže za časopis People upućeni izvor.

Nedavno je New York Times pisao kako je suosnivača Microsofta pratila reputacija proganjača žena koje su za njega radile.

'U više navrata su na temelju njegovog ponašanja definitivno poduzeti neki koraci u Microsoftu', kaže izvor časopisa People.

U NY Timesu su tvrdili kako je Bill poznat po pokazivanju diskutabilnog ponašanja u radnim okruženjima te da je u barem nekoliko navrata pokušao progoniti žene koje su za njega radile u Microsoftu i u Zakladi Billa i Melinde Gates, koju je sa svojom otuđenom suprugom osnovao 2020. godine.

Billov je glasnogovornik prethodno izjavio za People da su tvrdnje o zlostavljanju zaposlenika lažne.

'Izuzetno je razočaravajuće što su objavljene tolike neistine o uzroku, okolnostima i vremenskom okviru razvoda Billa Gatesa. NY Timesova karakterizacija njegovih sastanaka s Jeffreyem Epsteinom i drugima o filantropiji nije točna, kao ni sudionika. Isto tako, svaka tvrdnja da je Gates omalovažavao svoj brak i Melindu je lažna. Tvrdnja o maltretiranju zaposlenika je također lažna. Glasine i špekulacije oko Gatesovog razvoda postaju sve apsurdnije i žalosno je da se ljude koji ne znaju ništa, ili znaju vrlo malo, o situaciji karakterizira kao izvore', navodi se u prioćenju koje je donio časopis People.

  • +5
Bill i Melinda Gates Izvor: Profimedia / Autor: SCOTT OLSON / AFP / Profimedia

Prema nedavnom pisanju Wall Street Journala, Billova afera iz prošlosti sa zaposlenicom nakon prošlogodišnje istrage koštala ga je mjesta u upravi Microsofta, što je on porekao.

Gatesov glasnogovornik je potvrdio za People da je prije gotovo 20 godina postojala afera koja je završila sporazumno, ali da to nema nikakve veze s njegovom odlukom da napusti mjesto u upravi Microsofta.

'Microsoft je u drugoj polovici 2019. godine upoznat sa zabrinutošću da je Bill Gates 2000. godine pokušao uspostaviti prisan odnos sa zaposlenicom tvrtke. Upravni odbor je razmotrio tu zabrinutost i uz pomoć vanjske odvjetničke tvrtke proveo temeljitu istragu. Tijekom cijele istrage Microsoft je pružao opsežnu podršku zaposeniku koji je izrazio zabrinutost', navodi se u izjavi glasnogovornika Microsofta.