ŠOKANTNA SAZNANJA

Cure novi detalji: Bill Gates imao je aferu sa zaposlenicom Microsofta, a zbog toga je lani bio prisiljen napustiti upravni odbor tvrtke

17.05.2021 u 11:24

Bionic
Reading

Razvod Billa i Melinde Gates nakon 27 godina braka i troje djece još uvijek ne prestaje zanimati svjetsku javnost, a pojavili su se novi detalji koji bacaju posve novo svjetlo na prošlost četvrtog najbogatijeg čovjeka na svijetu

Na vidjelo izlaze novi neugodni detalji iz privatnog života Billa Gatesa (65).

Suosnivač Microsofta i humanitarac priznao je da je imao ljubavnu aferu sa zaposlenicom Microsofta još 2000. godine, a kako piše Daily Mail, to je bio razlog napuštanja upravnog odbora te kompanije.

Zaposlenica, inženjerka Microsofta, pisala je upravnom odboru tvrtke 2019. godine i navodno zatražila da Melinda French Gates pročita njezino pismo.

Krajem 2019. godine članovi uprave američkog tehnološkog diva Microsofta pokrenuli su istragu protiv osnivača tvrtke i bivšeg izvršnog direktora Billa Gatesa jer je jedna od zaposlenica tvrtke priznala da su prije nekog vremena bili u romantičnoj vezi, piše The Wall Street Journal.

To je ujedno bio stvarni razlog zašto je Gates prošle godine dao ostavku u upravnom odboru Microsofta, jer se njegovi kolege nisu složili da i dalje sjedi u izvršnom tijelu tvrtke tijekom istrage. Službeni razlog koji je Gates tada dao medijima bio je taj što je želio više vremena posvetiti svojim dobrotvornim aktivnostima.

Afera se dogodila još 2000. godine, a prema menadžmentu Microsofta, 'završila je prijateljski'.

  • +5
Bill i Melinda Gates Izvor: Profimedia / Autor: SCOTT OLSON / AFP / Profimedia

U drugoj polovici 2019. godine pojavila se pritužba da je Bill Gates pokušavao započeti romantičnu vezu sa zaposlenicom tvrtke 2000. godine. Uprava je ispitala ovu pritužbu uz pomoć vanjske pravne pomoći i provela temeljitu istragu. 'Pružili smo punu pomoć zaposleniku koji je podnio zahtjev', poručili su iz Microsofta.

Prema nekim saznanjima, Gates je u posljednja dva desetljeća nekoliko puta pokušao zavesti djelatnice Microsofta i u tome je bio vrlo neugodan, a njegovo je ponašanje sve zgrozilo, piše The New York Times.

Nedavno se pak pisalo kako je kap koja je prelila čašu i potaknula Melindu da zatraži razvod njegovo druženje sa zloglasnim osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, koji je umro u pritvoru 2019. godine. Melinda se od samog početka protivila tom prijateljstvu, a Bill nije previše mario za njezino mišljenje.

Kako se pisalo, Gates je navodno tražio savjet za brak od Jeffreyja Epsteina tijekom njihovih brojnih druženja na Manhattanu.

Melinda French Gates također je bila uznemirena zbog postupanja sa optužbama za seksualno uznemiravanje protiv bliskog suradnika svog supruga Michaela Larsona.

Gatesovi su nedavno objavili da se razvode nakon 27 godina braka u kojem su dobili troje djece, Jennifer, Roryja i Phoebe. Par se upoznao 1987., kada se Melinda zaposlila u Microsoftu, koji je Bill u to vrijeme vodio. Vjenčali su se 1994. Razvod je navodno tražila Melinda zbog loših bračnih odnosa, zaključivši da je za nju najbolje ostaviti taj brak iza sebe i prijeći u sljedeću fazu svog života, piše New York Times.