MAXtv NOVOSTI

Cinemax napokon i u Hrvatskoj

01.04.2009 u 08:03

Bionic
Reading

Specijaliziran, isključivo filmski kanal Cinemax od 1. travnja počet će s emitiranjem u Hrvatskoj, a u njemu će moći uživati i MAXtv korisnici

'HBO s ponosom predstavlja Cinemax', rekao je Marin Kariž, voditelj HBO Adria regije. 'Nudimo najširu lepezu filmskih žanrova za sve ukuse, od horora, znanstvenofantastičnih filmova, kultnih filmova i filmova za odrasle do zvjezdanih profila i nagrađivanih filmova vodećih međunarodnih studija, nezavisne produkcije i renomiranih filmskih festivala. Cinemax ima sve za prave ljubitelje filma.'

Cinemax
prikazuje vrhunske filmove s vrhunskim zvijezdama i nagrađivane filmove iz cijelog svijeta. Ovaj program je prije svega fokusiran na klasike, kultne filmove, međunarodne i europske senzacije filmskih festivala, kao i na filmove s vrhunskim zvijezdama koji nisu ušli u širu distribuciju. Svi programi bit će emitirani s lokalnim prijevodom i titlovima.

Jedinstveno obilježje Cinemaxa su četiri filmska ciklusa:

Moderni klasici (petkom, od 20.00 sati)
Ovaj se ciklus sastoji od filmskih klasika iz moderne ere, snimljenih nakon 1960. godine – niz nagrađivanih i najpopularnijih klasika.

Mad Max (petkom, s početkom između 23.00 i 00.00)
Mad Max donosi kultne i šokantne trash filmove, napete trilere, znanstvenofantastične filmove, filmove strave i borilačke filmove.

Premijera subotom (u 20.00 sati)
U sklopu premijere subotom bit će prikazan najbolji aktualni film tjedna (uključujući aktualne naslove iz studijske razmjene, premijere, istaknute nezavisne filmove i filmove s vrhunskim glumcima te nagrađivane filmove).

Svjetska kinematografija (nedjeljom, od 20.00 sati)
Svjetska kinematografija uključuje najnovije nezavisne filmove, europske filmove i filmove koji su bili nagrađivani na najprestižnijim svjetskim filmskim festivalima.

Uz četiri stalna udarna filmska ciklusa, Cinemax će povremeno prikazivati posebne ad hoc pakete pod imenom 'Izbor tjedna' i 'Izbor mjeseca', kada će raspored prikazivanja omogućiti kombiniranje i spajanje filmova u cjeline koje će se temeljiti na glumcima, redateljima ili tematici.