'DVA I POL MUŠKARCA'

Charlie ili Ashton - tko je veći frajer?

06.06.2013 u 15:31

Bionic
Reading

Nakon što je fanove serije 'Dva i pol muškarca' uzdrmala, ali ne i začudila vijest da odlazi Angus T. Jones, koji je utjelovio malenog, pa sve većeg i mušičavijeg Jakea, odlučili smo se pozabaviti promjenom koja je pokrenula 'raspad sistema', odnosno usporedbom Charlieja Sheena i Ashtona Kutchera

Promjena koja je označila početak kraja serije 'Dva i pol muškarca' zamjena je Charlieja Sheena i njegovog Charlieja Harpera Ashtonom Kutcherom koji je utjelovio Waldena Schmidta. Promjena je bila nužna – Charlie se u periodu snimanja osme sezone u potpunosti raspao u privatnom životu. Njegova partijanja s prostitutkama, brdima droge, kamerama i policijom, poludjeli ispadi i ostalo bili su ipak previše za producente serije te su mu dali cipelicu.

Kako nitko ne može biti bolji Charlie Harper od samog Charlieja, producenti su lik odlučili – ubiti. Kako bi, s druge strane, napravili maksimalnu medijsku buku oko 'zamjenskog Charlieja', Ashtona Kutchera, šefovi serije su ga već u prvoj epizodi odlučili – skinuti. Zgodni Ashton tim je činom prikupio 28 milijuna gledatelja, više od najgledanije Charliejeve epizode, no nakon toga je uslijedio pad. Kritičari su prema Ashtonu bili vrlo suzdržani do negativni, Charlie pak nimalo suzdržan i isključivo negativan. 'Dosta mi je laganja i pretvaranja, ali serija je užasna i ne valja ništa, kao ni Ashton u njoj - potpuno su izgubili kompas', izjavio je za svog nasljednika za TMZ.


Iako je uvijek nezahvalno uspoređivati originalnog glumca i njegovu zamjenu, odlučili smo učiniti upravo to. I to kroz nekoliko kutova: atraktivnost, šarm, životna i glumačka karizma, kemija s kolegamana setu, kemija sa ženskim likovima, kemija s publikom (gledanost) te korist za samog glumca. Na kraju, nakon našeg pokušaja analize, riječ ćemo prepustiti vama.

Atraktivnost

Ashton je čist i nepatvoren, no nama pomalo dosadnjikav ljepotan. Charlie je znatno opakiji igrač i, iako je nama to bliskije, Ashton, koji je već u prvoj epizodi pokazao (sve) svoje adute, vodi 1:0

Šarm

Iako je Ashton uspio zavesti ljepotice poput Demi Moore i Mile Kunis, Charlie u svom blokiću ima imena gomile atraktivnih ljepotica, nekoliko propalih brakova i svih (vrhunskih) prostitutki Los Angelesa. 1:1


Životna karizma

Ma što mislili o Charlieju Sheenu i njegovoj ponekad kontroliranoj, mnogo češće nekontroliranoj ludosti, nesumnjivo je vrlo karizmatičan. Za razliku od njega, Ashton nam je oduvijek djelovao nezanimljivo i tek ljepuškasto. Stoga Charlie : Ashton = 2:1.

Glumačka karizma

Uz sve gluposti koje je radio u životu i koje ga nikako ne postavljaju na poziciju uzoritog čovjeka, Charlie je bio u potpunosti obožavan u seriji te je bio njen pokretač i motor. Charliejevim odlaskom motor je postao Jon Cryer, dok se Ashton morao pomiriti s ulogom drugog (do trećeg) kotačića u stroju. Sve to govori u prilog Charliejeve glumačke karizme, kraće – 3:1.


Kemija s kolegama na setu

Na pitanje kako mu je glumiti s Ashtonom, Jon Cryer je izjavio da je Ashton 'odličan. On je klaun spreman na sve i raspoložen za sve… nevjerojatnog duha'. Osim toga, 'rad s njim je znatno opušteniji nego s Charliejem. Kad dolaziš na snimanje, znaš da će i on biti na setu. I nitko mu neće baciti auto s litice ili učiniti nešto slično'. Ukratko, bod za Ashtona, ukupno 3:2 za Charlieja.

Kemija sa ženskim likovima

Charlie Harper je kralj TV zavođenja. Više od toga nije potrebno reći, osim – 4:2


Kemija s publikom (gledanost)

Iako je Ashton svojim uletom u seriju 'zatresao brda', kako stara narodna kaže – 'rodio se miš'. Dobro, ne baš miš, ali činjenica je da je seriji u posljednje dvije sezone, koliko je Ashton u njoj, osjetno pala gledanost. Istina, to ne ide u potpunosti na dušu novom glumcu, već i samim autorima serije koji su se očito potrošili, no jednako tako stoji da Ashton nije uspio unijeti novu kreativnost u nju. 5:2 za Charlieja.

Korist za glumca

Charlie je u osam sezona serije postao najplaćeniji i najpoznatiji televizijski glumac, a njegov Charlie Harper idol masama hedonista, ljenguza i svih koji se tako osjećaju. Ashton je u svoje dvije 'tek' preuzeo titulu najbolje plaćenog televizijskog glumca, što nikako nije malo, ali nije ni dovoljno. Njegov pak Walden Schmidt nije uspio stvoriti vojsku obožavatelja i štovatelja. Konačan rezultat: 6:2 za Charlieja. Čestitamo!


A sad je red na vama!