dama u nevolji

Carla Bruni bi mogla u zatvor: Optužena je za korupcijska djela

10.07.2024 u 13:10

Bionic
Reading

I dok često pasemo oči na njezinim chic odjevnim kombinacijama i žudimo luksuzan lifestyle koji pokazuje na svom Instagram profilu, Carla Bruni zapravo vodi stresnu sudsku bitku u kojoj je - izgubila

Carla Bruni, talijansko-francuska glazbenica i bivša manekenka, poznata i kao supruga bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, našla se u nevolji u koju je upleten i njezin 69-godišnji suprug. Bivši prvi par Francuske navodno je počinio kriminalno djelo, a Bruni bi mogla završiti i u zatvoru.

Bivša francuska prva dama optužena je za korupcijska djela nakon što se našla na sudu u vezi s ometanjem svjedoka i prijevarom u organiziranoj bandi.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Bruni je optužena da je bila dio kampanje vrijedne 4 milijuna funti nazvane 'Operation Save Sarko', odnosno složenog i nezakonitog plana da se Sarkozy pokuša zadržati izvan zatvora. Presudom suda stavljena je pod sudski nadzor te joj je, kako prenose strani mediji, zabranjeno kontaktirati sve koji su uključeni u slučaj' osim, naravno, supruga.

Za oba iznimno teška kaznena djela predviđena je kazna do 10 godina, a kazne idu i do 20 uz otegotne okolnosti poput članstva u bandi. Zasad se ne zna hoće li se Bruni uspjeti izvući, no presuda svakako šteti ugledu ove istaknute francuske obitelji.

U čitav slučaj umješan je francusko-libanonski trgovac oružjem te pukovnik Gadafi, a Bruni, koja je surađivala s agentima francuskog Središnjeg ureda za borbu protiv korupcije te financijskih i poreznih prekršaja, nije dala svoj komentar o presudi, kao ni o cijelom slučaju.

tjedan mode u parizu

Fantastično izdanje Carle Bruni: Otkrila vitke noge i pokazala da klasika nije dosadna

Pogledaj galeriju