u adaptacijI Disneyjeva hita

Buga Marija Šimić: 'Kad cijeli život mislite da ste glupi, neuredni, neorganizirani, a onda shvatite da vaš mozak jednostavno funkcionira drugačije'

16.09.2022 u 14:57

Bionic
Reading

Kći naših poznatih glumaca Vitomire Lončar i Ivice Šimića dočekala je ulogu o kojoj je sanjala još kao djevojčica, a trenutno se sprema za premijeru u subotu 24. rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Riječ je o slavnom mjuziklu 'Ljepotica i zvijer' kojom Zagrebačko gradsko kazalište Komedija otvara novu sezonu

Buga Marija Šimić je priznala da živi za taj mjuzikl već sedam mjeseci. Kaže da je dobila šansu da 'gura preko granica', ispitujem što je za nju moguće u ulozi Belle i žanru. Boli je svaka stanica u tijelu, ali je neizmjerno sretna i zahvalna. Za ulogu se pripremala tako što je odgledala najnoviju produkciju ovog ljeta koja je igrala na West Endu u Londonu, pogledala sam i crtić, film i nekoliko verzija snimki s Broadwaya na YouTubeu.

Roditelji, Vitomira Lončar i Ivica Šimić su bili oduševljeni kad su čuli da je dobila tu ulogu. Nakon što su odselili u kinu, preuzela je brigu o kazalištu Mala scena, u kojem je umjetnička redateljica. Izjavila je da je sve što zna o kazalištu naučila od njih, a da kad je riječ o Belle su najveći navijači. Sve ih zanima, sve pitaju. Na početku je puno s tatom diskutirala o samoj bajci jer se on bavi analizom bajki i arhetipovima, a on ju je naučio važnosti povjerenja s redateljem i prvenstvu poštivanja redatelja i njegovih odluka.

Buga Marija Šimić Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Dotakla se i dijagnoze ADHD-a o kojoj je prvi put progovorila u siječnju ove godine. Kazala je da joj je promijenila život. 'Kad cijeli život mislite da ste glupi, neuredni, neorganizirani, a onda shvatite da vaš mozak jednostavno funkcionira drugačije i da može naučiti funkcionirati bolje u svijetu, ako naučite kako - otvori vam se neki novi svemir. Imala sam i fazu tugovanja, pa fazu iskorištavanja toga. Sada polako učim alate, kako prihvatiti svoj mozak, kako mu pomoći, kako koristiti njegove prednosti. Idem na terapiju, čitam knjige, gledam videe. Upoznajemo se nanovo svaki dan', ispričala je za Večernji list.