27. svibnja

Buč Kesidi objavili novi singl 'Skupi snagu'

27.02.2023 u 15:16

Bionic
Reading

Zagreb, ŠRC Šalata // subota, 27. svibnja 2023.

Sjajan pančevački indie rock dvojac Buč Kesidi predstavlja singl i prateći video spot za pjesmu 'Skupi snagu', a prva prilika za čuti novi materijal bit će na zagrebačkoj Šalati 27. svibnja.

Drugi je to singl s novog, trećeg albuma na kojem bend trenutno radi. 'Skupi snagu je malo brža pesma od prethodnog singla, možda malo agresivnijeg zvuka i više gitarski vođena. Opet, tematski i stilski se uklapa u novi album - nove pesme su u odnosu na prethodni album intimnije, govore o odnosima dve osobe bez gužve oko njih, o usponima i padovima tih odnosa, i osećanjima koja odatle proizilaze', poručuje Buč Kesidi.

Prateći video spot sniman je analogno na filmskoj traci, režiju potpisuje Vedrana Vukojević, dok je direktor fotografije Luka Trajković.

Izvor: Društvene mreže

Buč Kesidi uz novi singl promoviraju i velike regonalne koncerte za koje vlada veliki interes. Rasprodali su više od pola kapaciteta zagrebačkog stadiona Šalata u jednom danu, a za stadionski koncert na beogradskom Tašmajdanu u jednom danu su prodali skoro 2000 ulaznica i rasprodali fan pit zonu.

'Jako nas raduje dobra reakcija publike i sa istim nestrpljenjem očekujemo koncerte u Zagrebu, Novom Sadu i Beogradu. Potrudićemo se da priredimo nezaboravno veče i da publika ode sa koncerta zadovoljna. Uskoro spremamo još jedno iznenađenje, jednu mini turneju i koncert u Sarajevu, ali te detalje ćemo objaviti uskoro', poručuje dvojac.

Buč Kesidi bez sumnje je najznačajnije regionalno glazbeno ime u zadnjih nekoliko godina. Novi album dolazi nakon velikog uspjeha albuma 'Euforija' i istoimene turneje s kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogroman hype u regiji i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu. Album je uvršten na liste najboljih izdanja te godine, donio im je nominaciju za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni europski album, a bend je snimio i prvi koncertni film 'Buč Kesidi: Euforija uživo'.

Pančevski dvojac Buč Kesidi vraća se u Zagreb gdje će, u subotu 27. svibnja, na stadionu Šalata održati svoj najveći hrvatski samostalni koncert. Na omiljenoj gradskoj pozornici na otvorenom u samom centru na disco rock’n’roll tulumu protutnjat će kroz hitove, ali i predstaviti nove pjesme.

Preostale ulaznice mogu se kupiti u pretprodaji po 14 eura, a ta cijena će vrijediti do 12. ožujka, nakon čega se penje na 16 eura. Dostupne su na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava, online na Eventim.hr kao i u Dirty Old Shopu i Rockmarku.

Novi singl “Skupi snagu” možete naći na svim streaming servisima: https://kontrarights.lnk.to/SkupiSnagu