intrigantna priča

Bradley Cooper neprepoznatljiv u prvom traileru glazbene drame 'Maestro'

16.08.2023 u 19:00

Bionic
Reading

Godinu dana nakon što su objavljene prve fotografije sa seta, Netflix je izbacio prvi teaser za film koji će premijeru doživjeti u rujnu na Venecijanskom filmskom festivalu. Riječ je o drugom redateljskom naslovu slavnog glumca koji, kao i u svojoj glazbenoj drami 'Zvijezda je rođena', također ima glavnu ulogu

Višestruko nagrađivani glumac i producent, Bradley Cooper u novom biografskom filmu 'Maestro', utjelovljuje jednog od najslavnijih američkih skladatelja, dirigenta i pijanista, Leonarda Bernsteina, a za tu se ulogu potpuno preobrazio.

Cooper je osim režije i glume zaslužan i za scenarij s Joshom Singerom (koji je osvojio Oscara za najbolji scenariji za 'Spotlight',) te je jedan od producenata. Netflix film najavljuje kao 'ljubavno pismo životu i umjetnosti' i 'emocionalno epski prikaz obitelji i ljubavi'.

  • +3
Bradley Cooper kao Leonard Bernstein Izvor: Profimedia / Autor: Netflix/Twitter / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U fokusu radnje filma je turbulentan 25-godišnji brak Leonarda Bernsteina s Felicijom Montealegre, od kad su se upoznali na zabavi 1946. godine do čak dvaju zaruka i troje djece Jamieja, Alexandera i Nine, što je bilo prožeto njihovim usponima i padovima te njegovim nevjerama. U ulozi Felicije nalazi se dvaput nominirana za nagradu Oskar, Carey Mulligan, jednu od njihovih kćeri Jamie zaigrala je Maya Hawke, a sina Alexandera Sam Nivola.

Izvor: Društvene mreže

Inače, Bernstein je ravnao gotovo svim velikim američkim orkestrima te je bio i glazbeni ravnatelj Njujorške filharmonije. Svjetsku slavu stje doživio zahvaljujući mjuziklima 'U grad!' i 'Priča sa zapadne strane'.

Film 'Maestro' u kina dolazi 22. srpnja, a na Netflix 30. prosinca. Među producentima su također velika imena: Martin Scorsese, Steven Spielberg, Fred Berner, Amy Durning i Kristie Macosko Krieger.