zaplovio je novim vodama

Brad Pitt otkriva osjećaje nakon prekida s Angelinom Jolie: 'Nakon bijede pojavio se plamen radosti u mom životu'

13.10.2022 u 18:17

Bionic
Reading

Brad Pitt usmjerio je svoje osobne probleme u skulpturu koja je sada izložena uz radove umjetnika Thomasa Houseaga i glazbenika Nicka Cavea

Brad Pitt otvoreno je progovorio o stvaranju umjetnosti dok se nosi s osobnim previranjima. U novom intervjuu za Financial Times glumac govori o izradi svojih skulptura, koje su prikazane uz radove njegovih dugogodišnjih prijatelja, australskog glazbenika Nicka Cavea i britanskog umjetnika Thomasa Houseaga, na izložbi u Muzeju umjetnosti Sara Hildén u Tampere u Finskoj.

U mjesecima nakon razlaza s Angelinom Jolie 2016., 58-godišnji Brad Pitt proveo je neko vrijeme radeći na skulpturama u Houseagovom umjetničkom studiju u Los Angelesu, tijekom kojeg su se, kako je rekao, njih dvojca zbližili uslijed poteškoća u svojim životima. 'Naša zajednička bijeda postala je komična', rekla je zvijezda Bullet Traina za vremenu provedenom s umjetnikom. 'A iz ove bijede pojavio se plamen radosti u mom životu.'

'Oduvijek sam želio biti kipar; oduvijek sam to želio probati', dodao je Pitt.

Prema pisanju Associated Pressa, izložba je prvotno zamišljena tako da prikaže samo Houseagov rad, ali umjetnik je uvjerio muzej da uključi i Pittove skulpture te Caveove keramičke figurice. Devet Pittovih skulptura uključeno je u izložbu, uključujući 'Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time', koja prikazuje pucnjavu između osam figura, te veliki komad koji prikazuje ruke, stopala i lica kako se pokušavaju probiti strukturu veličine lijesa.

'Sve je u samorefleksiji', rekao je za Brad za Financial Times te dodao da se osvrnuo na vlastiti život i probleme gdje je bio suučesnik u neuspjesima u svojim vezama i gdje sam sve pogriješio. 'Po meni su te sculpture rođene iz vlasništva nad onim što nazivam radikalnom inventurom sebe, doista brutalne iskrenosti prema sebi i uzimanja u obzir onih koje sam možda povrijedio,' dodao je.

Glumac je kasnije otvoreno progovorio o svojoj evoluciji i kao vizualnog umjetnika i kao filmskog redatelja - i kako je sve to povezano s njegovim osjećajem samosvijesti. 'Jednostavno je iscrpljujuće biti bilo što osim onoga što jesi', kaže. 'Morate razumjeti, barem tamo gdje sam ja odrastao, mi smo više tipovi Clinta Eastwooda; sve držiš sve u sebi, sposoban si, možeš se nositi sa svime, ne pokazuješ slabost.'

'Vidim to kod svog tate i starijih generacija glumaca, i, čovječe, to je iscrpljujuće. Kako starim, takvu utjehu pronalazim u prijateljstvima u kojima možeš biti potpuno svoj, i želim da to proširiti vanjskom svijetu,' dodaje.

'Shvaćam da moram hodati s boli koju doživljavam, ali moram hodati i s radošću, ljepotom,' zaključuje. Zapravo, ova grupna izložba proizlazi iz životnih izazova svakog muškarca, uključujući Houseaga koji se bavi spoznajom da je bio zlostavljan kao dijete, piše Financial Times.

'Bačeni smo zajedno u traumu i katastrofu', rekao je Houseago, misleći kako na svoju tako i na Pittovu borbu s alkoholom u prošlosti, Caveovu ovisnost o heroinu tijekom 1980-ih, Pittov razvod i bitku oko skrbništva s Angelinom Jolie i smrt dvojce Caveovih sinova.