'zapalio' pozornicu i sve prisutne

Boris Štok oduševio punu Tvornicu kulture

29.10.2018 u 11:13

Bionic
Reading

Gotovo puna zagrebačka Tvornica kulture prošlog je petka još jednom pokazala kako je Štokova odluka da krene u solističke glazbene vode bila jako dobra odluka

Na krilima prvog samostalnog albuma 'Ispod kože', objavljenog 1. listopada, Boris Štok je sa svojim bendom, u nešto manje od 120 minuta, 'zapalio' pozornicu i sve prisutne. Pozitivna energija, nova Borisova glazbena estetika i visoki profesionalizam mogao se osjetiti u svakom trenutku koncerta. Kako je koncert održan u svrhu promocije albuma, Boris je, nakon otvarajuće 'Jeka', izveo sve dosadašnje uspješnice sa albuma kao što su naslovna pjesme 'Ispod kože' te 'Kao mi','Baby Baby' ali i najnoviji singl 'Dodiri'. Te su se večeri mogle čuti i pjesme objavljene na EP izdanju 'Puls' – 'Ove misli“,“Tišina“ kao i obrada pjesme kultnog riječkog dvojca Denis & Denis “Voli me još ovu noć“ tijekom čije je izvedbe Boris zakoračio spretno u društvo svojih obožavatelja. I ljubitelji Borisovog zvuka iz vremena sastava Quasarr došli su te večeri na svoje. Plesalo se i pjevalo na sav glas uz hitove 'Ti','Arpeggio','Iluzije','Sjene','Propaganda', no vrhunac koncerta dogodio se kada se na pozornici pojavila jedinstvena Josipa Lisac izvodivši s Borisom 'Ljubav', pjesmu nagrađenu Porinom za najbolju vokalnu suradnju. Uz Josipu, gosti koncerta bili su i sjajni dečki iz Chui koji su sve prisutne podsjetili na pjesmu koju je kritika već uvrstila u društvo najboljih ostvarenja ove godine – 'Pogledaj'.

Koncert je završio jednako zapanjujuće kako nas je i predgrupa The Siids (projekt Stanislava Grdakovića i Darka Terlevića) uvela u središnji dio večeri, nastup Borisa Štoka. Naime, zadnje minute koncerta bile su posvećene legendarnom Davidu Bowieu kroz akustičnu i intimnu Štokovu izvedbu pjesme 'Space Oddity'.

Zagreb je prošlog petka u novouređenoj Tvornici kulture doživio glazbenu ekstazu, prezentaciju dobrog ukusa, uvjerljivu i neiscrpnu energiju te vrhunsku proslavu lansiranja albuma 'Ispod kože'. Publika na Borisovom domaćem terenu, u Rijeci, imat će ga priliku slušati 23. studenog u Pogonu kulture.