stilist 'the voicea'

Boris Banović: 'Pokušao sam izaći iz okvira HTV-a i njihovog stila. Već duže vrijeme je isti'

07.02.2024 u 11:18

Bionic
Reading

Osim što su mladi natjecatelji pokazali svoje pjevačko umijeće te iz vikenda u vikend oduševljavali svojim interpretacijama, a mentori zabavljali publiku svojim komentarima u showu 'The Voice', komentirao se i njihov stajling. Nerijetko su zbog njih bili zvijezde modnih rubrika, a ove sezone za outfite je bio zadužen dugogodišnji modni kritičar tportala, poznat kao Fashion Guru

Dok traje neki televizijski show, gledatelji se često pitaju koliko su sudionici zahtjevni kad je riječ o izboru odjeće, 'izvolijevaju' li možda - ovo neću nositi, hoću ovako... Boris Banović radi kao stilist za emisiju 'The Voice' već nekoliko sezona, a što nam je rekao o ovogodišnjim modnim odabirima i što mu je bio najveći izazov u nedavno završenom popularnom showu, otkrijte u nastavku.

Čime ste se vodili prilikom odabira odjeće za 'The Voice'?

Pokušao sam izaći iz okvira HTV-a i njihovog stila. Već duže vrijeme je isti. Novi klinci, natjecatelji, žele izgledati drugačije. Sadašnja moda je drugačija, pa smo se morali prilagoditi novim trendovima i željama kandidata. Zato se ne čudim što sam opet bio dio tima 'The Voicea', ovo je treća sezona. Moralo se unijeti boja, veselja i dramatike, jer to je takav show. Mentori, kao i natjecatelji, htjeli su biti drugačiji i nadam se da sam im to omogućio. Moje djevojke iz kostimografije, kao i iz šminke, stvarno su odradile lavovski posao, bili smo pravi tim.

Kako je izgledalo u backstageu?

Uvijek veselo i pomalo ludo. Ponekad imamo i dramu, pa smo kolegice i ja, moderno rečeno, life coacheri. (smijeh) Dosta je natrpano, ima svega, pa kad natjecatelji, od milja ih zovem klinci, dođu, ostali bi satima. Ima onih koji dođu s nekim idejama, znaju kako bi se prezentirali, a mi im pokušavamo ostvariti želje.

Što vam je bio najveći izazov tijekom showa?

Da sve bude dobro organizirano i da imamo wow efekt, nepretenciozan, moderan, a ipak elegantan. Sva sreća da sam radio s profesionalcima, pa je sve bilo lakše. Odmah shvatimo što treba, a kako je ovo treća sezona 'The Voicea' koju radimo zajedno, onda se već kužimo.

Je li bilo nervoze, posebnih zahtjeva, je li bilo nezadovoljnih i odbijanja nečega?

Pa naravno, to je dio folklora. (smijeh) Najlakše je reći: 'Meni se ovo ne sviđa, ja ne nosim tu i tu boju' ili 'Zar nemate nešto s dekolteom?'. To je HTV, nema tu velikog dekoltea ili jeftinih stajlinga, a oni ponekad gledaju neke druge zabavne emisije pa misle da mogu tako biti i na Prvom programu u 20 sati navečer. Treba sve zadovoljiti, biti balansirano s dozom elegancije.

Čija je zadnja riječ i kod mentora i natjecatelja?

Naravno da zadnju riječ ima nekoliko njih iz produkcije i ja, kao dio tima. Kada vidimo na generalnoj kostimiranoj probi kako stoji sve što sam zamislio, reagiramo ako treba nešto mijenjati. Sva sreća da sam dobar, hahaha, pa nije bilo puno intervencija.

S kim ste najlakše postigli dogovor, tko je bio najfleksibilniji?

Od natjecatelja su svi bili kooperativni, stvarno su se uživjeli, a ja sam im omogućio da se izraze i odjećom. Mentori su ipak svjesniji svojeg zvjezdanog statusa pa im se moram prikloniti i ukalupiti ih u želje produkcije, showa i njih samih. Stvarno su poslušali moje ideje za stajling i nisu pogriješili. Iskreno, ovo je bila jedna od 'lakših' sezona, brzo smo se svi složili.

S kime biste možda voljeli nastaviti suradnju?

Iskreno, malo mi ih je dosta, moram se odmoriti nakon ovako velikog i opsežnog showa. (smijeh) Zamislite kada morate odjenuti 30 ljudi u tri dana da izgledaju spektakularno, i tako mjesecima. Sa svima sam u dobrim odnosima, a vidjet ćemo s kim bih radio, imaju moj broj. (smijeh)

Kako ste se nosili s kritikama i time što ste na neki način bili pod povećalom?

Toliko dugo sam na modnoj, medijskoj, odnosno televizijskoj sceni da me kritike teško mogu pogoditi, siguran sam u svoje znanje i iskustvo. Ipak me ne bi HTV angažirao da nemaju povjerenja u mene. A što se tiče kritika, one su uvijek tu, i sam sam modni kritičar pa znam razliku od onih argumentiranih i onih koje su samo zlonamjerne i pakosne.

  • +3
Boris Banović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL