NEUGODNO MU JE KAD IH ČUJE

Bono Vox kaže da se srami većine pjesama U2-a, a otkrio je i na koju je najponosniji

19.01.2022 u 12:37

Bionic
Reading

Čini se kako legendarni pjevač i zaštitno lice irskog benda U2 danas i nije toliko ushićen onime što je desetljećima pred milijunima obožavatelja iz cijelog svijeta pjevao

Čak 46 dugih godina danas 61-godišnji Bono Vox član je irske grupe U2, za koju je i sam napisao, ali i otpjevao mnogobrojne hitove. No, čini se da danas, s odmakom, neke od njih smatra sramotnima, što je otkrio u intervjuu za Hollywood Reporter.

'Vozio sam se u automobilu kada su na radiju pustili jednu našu stvar i poljubičastio sam od muke. Bilo mi je jako neugodno. Ona koju uvijek mogu poslušati je 'Miss Sarajevo' s Lucianom Pavarottijem. Većina ostalih me tek malo naježi, a 'Vertigo' je vjerojatno ona na koju sam najponosniji', otkrio je irski glazbenik.

  • +4
Bono Vox Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN

No nije samo bio oštar prema pjesama koje je napisao, već i prema imenu benda, U2, kojeg isprva nije niti najmanje volio. Njihov prvi menadžer, Paul McGuinness, bio je taj koji ih je natjerao da zadrže ime, smatrajući da je odlično i da će dobro izgledati na majicama obožavatelja. Unatoč svemu, ni danas se ime U2 ne sviđa pretjerano.

Uz sve to Bono Vox je ujedno i najveći kritičar samom sebi. 'Pjevačem sam postao tek nedavno. Možda neki to još uvijek nisu primijetili, no shvaćam ih.'