JAMES STUNT

Bivši suprug Petre Ecclestone bankrotirao, ne mogu mu pomoći ni skupocjene umjetnine

07.06.2019 u 14:01

Bionic
Reading

Na jučerašnjem suđenju bivši zet Bernieja Ecclestonea, James Stunt, suca je prozvao užasnim jer ga je 'natjerao' da proglasi bankrot, nakon što nije uspio održati riječ i vratiti sva svoja dugovanja, koja se broje u milijunima funti

Nakon višemjesečnih potezanja po sudu, sudac je od samoprozvanog playboyja i bivšeg supruga Petre Ecclestone, mlađe kćeri nekada jednog od vodećih ljudi Formule 1 Bernieja Ecclestonea, Jamesa Stunta zatražio da proglasi bankrot, budući da nije uspio poplaćati sva svoja dugovanja, koja su se popela do iznosa od nekoliko milijuna funti.

37-godišnjak, koji s Petrom Ecclestone ima troje djece, obećao je prodati skupocjene umjetnine koje posjeduje, među kojima je i slika Claudea Moneta, koja se procjenjuje na 2,1 milijuna funti, a sve kako bi vratio dugove, no čini se da mu više ni sud ne vjeruje da će iste vratiti.

Petra Ecclestone i James Stunt Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Inače, James Stunt trgovao je zlatnim polugama, a u Velikoj Britaniji poznat je i kao kumče Terryja Adamsa, koji je na čelu tamošnje najzloglasnije mafijaške obitelji. Uz Moneta, Stunt navodno namjerava prodati i sliku Marca Chagalla, koja se procjenjuje na oko 1,6 milijuna funti, kao i dvije slike Camille Pissarro, za koje bi mogao dobiti oko 400 tisuća funti po komadu.

Još u travnju sud mu je naredio da prikupi sredstva i vrati dugove, a Stunt je tada obećao prodati i svoju kolekciju skupocjenih vina, koja se procjenjuje na oko 400 tisuća funti. U osuđujućoj presudi, koju je jučer objavio stečajni sud u Londonu, otkrilo se kako James Stunt ne može u konačnici jamčiti da će prikupiti sav novac koji je dužan, uključujući i 3,9 milijuna funti koje mora platiti aukcijskoj kući Christie's za Picassovo djelo.

No to nije sve, jer se navodno njegovo ukupno dugovanje penje do nevjerojatnih 14 milijuna funti. Dugovanja su se krenula gomilati od 2017. godine kada je započela njegova brakorazvodna parnica s Petrom Ecclestone. 247 tisuća funti dužan je odvjetničkom uredu Laurus Law koji su ga zastupali u parnici, 140 tisuća traže bivši tjelohranitelji, a to su tek sitni iznosi.

Inače, James Stunt od rođenja je bio okružen bogatstvom, te je pohađao privatne škole, a svojim je ponašanjem oduvijek izazivao kontroverze, osobito zbog njegove povezanosti s Terryjem Adamsom, a čija je obitelj navodno povezana s 25 ubojstava, pranjem novca i iznuđivanjem.

  • +6
Petra Ecclestone Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Svoju odavno već bivšu suprugu Petru Ecclestone upoznao je 2006. na spoju na slijepo, a pet godina kasnije vjenčanje, koje je koštalo 12 milijuna funti, održano je u Rimu. Tijekom braka dobili su troje djece - danas šestogodišnju Laviniju i četverogodišnje blizance Jamesa Jr. i Andrewa.

Brakorazvodna parnica bila je poprilično ružna, budući da se njihovo bogatstvo procjenjivalo na 5,5 milijardi funti, a u imovini je bila i vila u Chelsiji, vrijedna 100 milijuna funti, i luksuzni dom u Los Angelesu, procjenjen na 158 milijuna funti. Tijekom suđenja u javnost su iscurili i detalji kako je Stunt bio nasilan tijekom braka.

Kako će se situacija dalje razvijati, doznat će se u narednom periodu.