zadovoljan je pobjedom

Bivši šef hrvatske eurovizijske delegacije, Aleksandar Kostadinov: 'I ja sam zvao Let 3 na Doru, ali se nisu htjeli natjecati'

14.02.2023 u 10:33

Bionic
Reading

Reakcije na ishod ovogodišnje Dore ne prestaju pristizati, kako iz Hrvatske i susjedstva, tako i cijele Europe. Premda Izbor za pjesmu Eurovizije nije radio već dug niz godina, i dalje ga u ovo vrijeme zovu iz gotovo cijelog svijeta

Nina Kraljić je bila hrvatska predstavnica kad je Aleksandar Kostadinov već počeo živjeti u inozemstvu. Nekadašnji radijski i televizijski urednik bio je dio hrvatske eurovizijske delegacije od njezinih samih samostalnih početaka te član EBU-ova Odbora za zabavu sve do 2015. godine, kada je nakon gotovo 30 godina napustio HRT i s obitelji se preselio u Bruxelles.

Ispričao je koliko je zadovoljan našim ovogodišnjim predstavnicima. Kaže da je, kad je čuo da je Let 3 pobijedio, bio jako zadovoljan. Odmah je 'znao da je to dobro pogođeno i da su napravili sve što je sad trend'.

  • +5
Let 3 pobjednici Dore 2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Dečke sam ja i ranije zvao na Doru, ali nisu se htjeli natjecati. No sretali smo se na Dori kad je Severina išla u Grčku, oni su joj pomagali i nešto s njom surađivali. Dakle, određeni interes je i tada postojao. O samom bendu Let 3 mislim sve najbolje, to je izuzetno kvalitetan bend koji, osim glazbe, ima i sklonost prema detaljima za nastup koji su uvijek popraćeni u medijima', izjavio je Kostadinov za Večernji list.

Nekadašnji HRT-ov urednik i bivši šef naše delegacije smatra da će svima koji vide nastup Leta 3 'ostati zasigurno u sjećanju, što je velika stvar' te da 'ako na se na to dodaju i drugi elementi o kojima će se sigurno pisati, kao primjerice ima li nastup političkih poruka ili poruka samom natjecanju i showbusinessu, to je samo dodatna vrijednost'. On im daje podršku 'jer je tako odlučila kombinacija glasova publike i žirija'.

Kostadinov, koji se danas bavi sadržajima i konzultiranjem vezano za sadržaj u digitalnim medijima, prisjetio se kako su mnogi bili šokirani i kad je pobijedila Severina, bez obzira na to što je bila velika zvijezda, pa i kad su i pobijedili Kraljevi ulice, koji su naposljetku ušli u finale Eurovizije.

Govorio je i o pravila EBU-a (Europska radiodifuzijska unija) vezano uz diskusije oko ekstravagantnog nastupa riječkih rokera i toga hoće li se on ipak morati ublažiti prije nastupa na eurovizijskoj pozornici. Bivši HRT-ovac je kazao da nastup 'ne smije nikoga moralno vrijeđati, što je prvo pravilo, te da ne smije biti nehuman i nemoralan, a da može biti skandalozan i neobičan smo puno puta vidjeli'. Ako i dođe stvarno do zabrane ili ako krenu priče o zabrani prije samog nastupa, to je, tvrdi Kostadinov, u svakom slučaju 'u današnje vrijeme jako dobro za PR i dečki u krajnjem slučaju mogu i objasniti zašto to rade'.

  • +3
Aleksandar Kostadinov Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko/PIXSELL