ANDREA PIAZZOLLA

Bivši pomoćnik Gine Lollobrigide potrošio njezin novac pa završio iza rešetaka

14.11.2023 u 18:32

Bionic
Reading

'Toyboy' legendarne glumice Gine Lollobrigide završio je u zatvoru zbog pronevjere 10 milijuna eura njezinog bogatstva. Kako se otkrilo, bivši pomoćnik nekada najljepše žene na svijetu još se prije njezine smrti, u 96. godini života, okoristio uzevši joj imovinu, novac i automobile

Na tri godine zatvora u Italiji osuđen je 'toyboy' pokojne talijanske glumice Gine Lollobrigide i to zbog pronevjere više od 10 milijuna eura njezina novca i to prije negoli je ona preminula u siječnju ove godine u 96. godini života.

36-godišnji Andrea Piazzolla radio je kao osobni pomoćnik glumice koja je svoju slavu stekla još 60-ih godina prošlog stoljeća, kada su je proglasili najljepšom ženom svijeta. Piazzolla je osuđen zbog prijevare, ali i 'ispiranja mozga'.

Talijanski mediji odavno su ga proglasili glumičinim 'toyboyjem', a na sudu u Rimu je otkriveno kako je od 2013. do 2018., dok je radio kao njezin pomoćnik, oštetio Lollobrigidu za 9 milijuna što kroz imovinu, gotovinu, ali i automobile.

Posljednjih godina života brinuo se o njoj te je čak preselio u njezinu vilu u Rimu gdje je za njezin novac kupio razne sportske automobile, koje je potom prodao.

Proglašen je krivim jer je iskoristio Lollobrigidinu dob i ranjivost kako bi je prevario da joj oduzme veliku većinu njezine imovine.

U Lollobrigidinoj oporuci stoji kako će njezinu imovinu podijeliti njezin sin Milko Škofic mlađi i Piazzolla, zbog čega je njezina obitelj optužila asistenta da je manipulirao glumicom da mu da dio svoje imovine.

Andrea Piazzolla i Gina Lollobrigida Izvor: Profimedia / Autor: Maurizio D'Avanzo / ipa-agency.n / IPA / Profimedia

I to je završilo na sudu, pa se u svibnju kada su talijanske vlasti popisivale Lollobrigidinu ostavštinu, otkrilo da nedostaje imovina vrijedna 10 milijuna eura. Sada je Piazzolla, koji je za glumicu počeo raditi kao 21-godišnjak 2009. godine, osuđen za pronevjeru tog iznosa od glumice te mu je naređeno da njezinom sinu odmah preda više od pola milijuna eura.

Mlađahni Talijan je davno prije Ginine smrti zadobio njezino povjerenje, preselio u njezinu vilu u Rimu i bio joj vjerni pratitelj na glamuroznim događanjima. Na sudu je optužen da je njezinim novcem kupio Ferrari kojeg je potom prodao i novac predao svojim roditeljima. Optužen je i da je glumičinim novcem kupio dva stana u blizini Španjolskog trga u Rimu i prodao ih za dva milijuna eura.

Suđenje je počelo prije Lollobrigidine smrti, a ona je tada tvrdila kako Piazzola nije krao od nje. Na sudu je tada rekla: 'On je uz mene kao sin, pomaže mi da nastavim dalje'. Lollobrigida je tvrdila da je njezin sin Škofić nestao iz njezinog života prije puno godinama, da bi se potom vratio, ne da joj pruži podršku, već da joj oduzme njezino bogatstvo.

No, stručnjak je rimskom sudu rekao da je Lollobrigida bila pod utjecajem Piazzolle dok je bila u 'ranjivom' stanju, što su demantirali njegovi odvjetnici rekavši kako ona nije bila ranjiva i da je dobro znala kada je potpisivala oporuku u kojoj je imovinu prenijela na pomoćnika.