TUŽAN ODLAZAK

Nazivali su je najljepšom ženom svijeta: U 96. godini života preminula legendarna Gina Lollobrigida

16.01.2023 u 13:11

Bionic
Reading

Kako je potvrdila za Reuters agencija ANSA, preminula je legendarna glumica Gina Lollobrigida, koja se proslavila 50-ih godina prošlog stoljeća i postala seks simbol

Talijanska glumica, koju su svojedobno nazivali najljepšom ženom na svijetu, preminula je u 96. godini života. Kako je doznao talijanski Corriere della Sera, Gina Lollobrigida već je neko vrijeme bila hospitalizirana i to nakon što je u rujnu prošle godine pala i slomila bedrenu kost, zbog čega je i operirana.

Tijekom 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća Lollobrigida je bila jedna od najpoželjnijih glumica koja je snimila veliki broj europskih, ali i američkih filmova, glumeći uz neke od najvećih glumaca tog doba.

Rođena 4. srpnja 1927. u skromnoj obitelji u seocetu Subiaco, u planinskoj regiji Abruzzo u središnjoj Italiji, Lollobrigida je igrala s najvećim glumcima od Franka Sinatre do Seana Conneryja, od Marcella Mastroijannija do Humphreya Bogarta.

Nakon uspješne karijere u Hollywoodu vratila se u Italiju i tek se povremeno pojavljivala na filmu i televiziji.

  • +36
Gina Lollobrigida Izvor: Profimedia / Autor: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

'La Lollo' se potom vraća svojim prvim umjetničkim ljubavima, fotografiji i kiparstvu, kojemu se potpuno posvetila početkom osamdesetih.

U ljeto prošle godine najavila je kako će se kandidirati za talijanski Senat na parlamentarnim izborima 25. rujna 2022. godine.