Bio je jedan od najvećih

Bio je jedan od najvećih: Prošlo je 18 godina od smrti Zdenka Runjića, kćer Ivana prisjetila se tate dirljivom uspomenom na njegov rođendan

26.10.2022 u 18:14

Bionic
Reading

Da je poživio, jednan od najznačajnijih hrvatskih skladatelja zabavne glazbe 20. stoljeća danas bi proslavio svoj 80. rođendan. Njegova mezimica na Instagramu obilježila je očev veliki dan i obljetnicu smrti, koja je sutra

Ivana Runjić i ove godine se na emotivan način sjetila tatinog rođendana. Podijelila je objavu poznate splitske fotografiknje i prijateljice Sonje Dvornik koja sadrži više fotografija iz života glazbenog velikana. Istom objavom čuvenog skladatelja, Zdenka Runjića čije su antologijske pjesme utkane u ljudska srca, prisjetio se i Luka Nižetić.

Inače, Ivana je glazbena producentica, majka uskoro 4-godišnjeg sina Lenona. Priznala je da ne prođe dan da se ne sjeti oca. 'Nikad neće proći ta tuga, još je mogao biti među nama, stvarati. Najviše mi je žao što nije stigao upoznati svojeg najmlađeg unuka, mojeg sinčića', izjavila je ranije za Slobodnu Dalmaciju.

Podsjetimo, Zdenko Runjić preminuo je 27. listipada 2004. godine samo dan nakon što je proslavio 62. rođendan, u Centru za rehabilitaciju u Krapinskim toplicama gdje se oporavljao od posljedica srčanog i moždanog udara.

Skladanjem se počeo baviti 1961., kad mu je bilo samo 19 godina, a tijekom više od četiri desetljeća karijere skladao je više od 800 skladbi za najpoznatije domaće izvođače među kojima su Oliver Dragojević, Mišo Kovač, Doris Dragović, Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Jasna Zlokić, Ibrica Jusić, Novi fosili i brojni drugi. Iza sebe je osim kćeri Ivane, ostavio neutješnu suprugu Vedranu te sina Borisa i kćer Anu (oboje iz prvog braka s Marijom Runjić).

  • +3
Ivana Runjić Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX