PODIZANJE GLOBALNE SVIJESTI

Billie Eilish, Ed Sheeran, Coldplay, Elton John i brojni drugi održat će koncerte za klimatske promjene i cjepiva na šest kotinenata

23.09.2021 u 11:03

Bionic
Reading

Neka od najvećih pop imena od Billie Eilish do BTS-a i Eltona Johna poduprijet će svojim nastupima Global Citizen Live u subotu u nastojanju da se podigne globalna svijest o klimatskim promjenama, gladi i pravu na pristup cjepivima za sve

Koncerti koji se priređuju u New Yorku, Parizu, Lagosu, Riu, Sydneyu, Mumbaiju i drugim gradovima bit će prenošeni globalno, a poklapaju se s ovotjednim zasjedanjem Opće skupštine UN -a.

Zvijezde će pozvati i G20 na akciju, kao i sudionike klimatskog sastanka COP26 u studenom.

Eilish i Coldplay će nastupati u njujorškom Central Parku, a njima će se pridružiti Jennifer Lopez, Camila Cabello, Shawn Mendes i Burna Boy.

Ed Sheeran nastupit će u Parizu zajedno s Eltonom Johnom, uz podršku Doja Cat, Black Eyed Peas i Stormzy.

Femi Kuti će nastupiti u Nigeriji, Alok u Riju, te Duran Duran i Kylie Minogue u Londonu.

'Na šest kontinenata umjetnici će pomoći građanima u zahtjevima da vlade, velike korporacije i filantropi rade zajedno na obrani planeta i porazu siromaštva', navodi se u priopćenju nevladine organizacije Global Citizen.

Organizacija se usredotočuje 'na najhitnije, međusobno povezane prijetnje koje najteže pogađaju siromašne - klimatske promjene, jednakost u pristupu cjepivima i glad'.

  • +5
Billie Eilish Izvor: Profimedia / Autor: Brian Prahl/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Niz drugih umjetnika - uključujući Metallicu i The Weeknd - također su uključeni, bilo uživo ili snimkama.

Global Citizen rekao je da želi posaditi milijardu stabala, milijardu cjepiva isporučiti najsiromašnijim zemljama i obroke za 41 milijun ljudi na rubu gladi.

Organizacija je bila već iza drugih dobrotvornih dobrotvornih događaja, uključujući 'Vax Live: Koncert za ponovno okupljanje svijeta' ranije ove godine u Los Angelesu.

To je okupilo glazbenike, glumce, slavne osobe, svjetske lidere, pa čak i papu, u jedinstvenom pozivu na globalno cijepljenje u borbi protiv Covid-19.

odvažni modni odabiri

Od prozirnih haljina do izazovnih kreacija: Dodjela MTV-jevih glazbenih nagrada ostat će zapamćena po doista odvažnim modnim kombinacijama

Pogledaj galeriju

Global Citizen sebe opisuje kao pokret s misijom okončanja ekstremnog siromaštva do 2030 i koristi poticaje poput ulaznica za koncerte kako bi potaknuo na vršenje pritiska na vlade u pogledu pitanja koja se tiču ​​održivosti i jednakosti.

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Ghebreyesus pružio je podršku najnovijoj kampanji pozivajući na jednakost u pristupu cjepivima.

'Ne možemo zanemariti ovu veliku nejednakost niti postati samozadovoljni', kazao je Ghebreyesus.