NE VOLI SAMOĆU

Bill Gates otvoreno o razvodu: 'I ja tugujem. Sam sam na imanju s 18 kupaonica. Nedostaju mi djeca, nered i buka'

01.05.2022 u 16:55

Bionic
Reading

Bill i Melinda Gates gotovo tri desetljeća su slovili kao jedan od najstabilnijih parova, a njihov rad u humanitarnoj organizaciji koja nosi njihovo ime izazivao je samo divljenje. No, vijest da se razvode nakon 27 godina braka, zaprepastila je svijet prije točno godinu dana. Medijske stupce uglavnom su nakon toga punili članci o najskupljem razvodu, dok su detalji intimnog odnosa ostali po strani. Sada je o svemu progovorio sam Gates

U svom posljednjem intervjuu za The Sunday Times, osnivač Microsofta Bill Gates osvrnuo se na temu o kojoj nerado govori u javnosti. S puno pažnje govorio je o svom razvodu s dugogodišnjom suprugom Melindom Gates, s kojom dijeli troje djece. Otkrio je da mu nateže pada samoća na velikom imanju u Seattleu, pogotovo otkako je otišla njegova supruga i sa sobom povela psa, a potom i najmlađa kćer koja je upisala fakultet.

‘Svaki brak, kako djeca odu iz kuće, proći će kroz tranziciju. Moj je, nažalost, prošao kroz ovu tranziciju zvanu razvod. Ali s moje točke gledišta to je bio sjajan brak. Ne bih ga mijenjao. Ne bih se odlučio oženiti za nekog drugog’, iskreno je kazao 66-godišnjak koji živi u na luksuznom posjedu Xanadu 2.0.

Njegova vila ima čak 18 kupaonica, plažu ispunjenu pijeskom s Kariba i jednu od znanstvenih bilježnica Leonarda da Vinci. ‘Nedostaju mi nered i buka. Ne radim previše kućanskih poslova, ali u normalnim danima uvijek sam prao suđe jer sam u tome bio dobar, a netko od djece bi mi pomagao.’

Gates je istaknuo da se s bivšom suprugom i dalje viđa zbog zajedničkih poslova, posebno Zaklade Bill & Melinda Gates, zbog koje su postali najveći svjetski filantropi. Sretan je što mogu prijateljski funkcionirati bez obzira na ishod njihova braka.

‘I ja tugujem na isti način kao i ona. Odrasli smo zajedno. Kad sam se oženio, Microsoft je bio velika stvar. Ali ja sam bio mlad 38-godišnjak, a ona je bila zrela 28-godišnjakinja... To je više od polovice mog odraslog života. Zajedno smo napravili puno toga’, rekao je milijarder pa dodao da o novom braku ne razmišlja. Međutim, ne želi što se oženio Melindom, te kaže da može da bih ponovno birao isto.

Bill Gates i Melinda Gates Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

‘Mi smo jako sretni ljudi. Žao mi je kad ljudi imaju ograničene resurse pod bilo kojim okolnostima. A to nije naša situacija. Možemo biti razumno velikodušni prema djeci, ali velika većina novca ići će za filantropiju.’

Podsjetimo, kako nije bilo predbračnog ugovora, Melinda i Bill su nakon razvoda odlučili podijeliti imovinu vrijednu više od 130 milijardi. Američki mediji prenose kako će Melinda Gates dobiti nevjerojatnih 65 milijardi dolara, a pritom će zadržati i prezime Gates.