LUKSUZ NA KVADRAT

Bezobrazno bogati: Dosad neviđeno svadbeno slavlje traje mjesecima, a vjenčanje tek slijedi

10.07.2024 u 06:27

Bionic
Reading

Još je u ožujku najbogatiji čovjek Azije Mukesh Ambani priredio trodnevnu predbračnu zabavu za svog sina Ananta i njegovu zaručnicu Radhiku Merchant, a koja je uključivala 1200 uzvanika, ali i nastup Rihanne. Nakon toga ekipa se ukrcala na luksuzni kruzer i zaplovila oko Italije, uživajući u pjesmama Katy Perry, Backstreet Boysa, Pitbulla i Andree Bocellija, a sada su u Indiji okupili bolivudske zvijezde kojima je pjevao Justin Bieber

Kada je u ožujku održan prvi party uoči još uvijek neodržanog vjenčanja Ananta Ambanija i Radhike Merchant, nitko nije mogao ni sanjati da je zabava, na kojoj se našlo 1200 uzvanika kojima je pjevala Rihanna, tek uvod u sve ono što slijedi.

Bio je to početak tromjesečnog slavlja i nezaboravnih partyja diljem svijeta koji su punili medijske naslovnice. Tako su u svibnju Anant i Radhika ukrcali stotine uzvanika na kruzer i s njima zaplovili od Italije do Francuske zabavljajući se uz glazbu Davida Guette, Katy Perry i Pitbulla, a onda im je u Italiji, točnije u Portofinu, gdje su se jedan dan iskrcali, zapjevao i Bocelli.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Dolazak Justina Biebera

Posljednji je party održan u Mumbaiju, gdje su okupili najveće bolivudske zvijezde i platili dolazak Justinu Bieberu da bi ih zabavljao.

Uz ta silna 'odbrojavanja', napokon smo došli i do trenutka koji je zakazan za idući tjedan, a riječ je naravno o samom vjenčanju i ono će, nitko ne sumnja u to, odmah biti proglašeno događajem godine. No što zapravo znamo o ovoj obitelji i skorašnjem vjenčanju o kojem će se tek pisati i pričati?

UOČI VJENČANJA

Novi party sina indijskog milijardera: Okupio bolivudske glumce i doveo Justina Biebera

Pogledaj galeriju

Otac mladoženje, 66-godišnji Mukesh Ambani trenutno je deveti najbogatiji čovjek svijeta s nevjerojatnim bogatstvom procijenjenim na 116 milijardi dolara, što ga ujedno stavlja na prvo mjesto ljestvice najbogatijih ljudi Azije. Njegov Reliance Industries je golemi konglomerat s godišnjim prihodom od preko 100 milijardi dolara, a bave se svime od petrokemije, nafte i plina do telekomunikacija i maloprodaje.

Nevjerojatno bogatstvo

U povećoj obiteljskoj imovinskoj kartici, između ostalog, nalazi se privatna stambena zgrada od 27 katova nazvana Antila. Smještena u Mumbaiju, vrijedna je milijardu dolara i ima tri heliodroma, garažu za 160 automobila, privatno kino, bazen i fitnes centar.

Protivnici i žestoki kritičari Ambanija kažu da je bogatstvo stekao ponajviše zahvaljujući političkim vezama tijekom kongresnih vlada 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, a potom i pod vladavinom premijera Narendre Modija nakon 2014. godine. Svoje poslove već je polako počeo predavati nasljednicima, dvojici sinova i kćeri.

IMA SE, MOŽE SE..

Procurile fotke s još jednog partyja uoči vjenčanja sina indijskog milijardera

Pogledaj galeriju

Najstariji Akash sada je predsjednik telekomunikacijske tvrtke Reliance Jio, kći Isha nadgleda maloprodaju dok je 29-godišnji mladoženja Anant uveden u energetski biznis. Mladoženja ima diplomu sa Sveučilišta Brown i, kako stoji na službenim stranicama Reliance Industriesa, nadzire širenje obnovljive i zelene energije konglomerata. Uz to vodi centar za spašavanje životinja koji se prostire na 3000 hektara i nalazi se u rodnom gradu njegove obitelji Jamnagaru.

Upravo tamo održana je luksuzna zabava u ožujku, kada se okupilo 1200 gostiju kojima je, kako smo već spomenuli, pjevala Rihanna.

Vjenčanje godine

Njegova buduća supruga, 29-godišnja Radhika Merchant, kći je farmaceutskog tajkuna Virena Merchanta i radi kao direktorica marketinga u očevoj tvrtki Encore Healthcare. Njih dvoje upoznali su se 2017. preko zajedničkih prijatelja, a kako je svojedobno izjavila, već pri prvom susretu shvatili su da postoji 'nešto posebno između njih' te su ubrzo započeli vezu.

Glavna svadbena ceremonija najavljena je za 12. srpnja, a dva dana kasnije bit će održan i veliki prijem. Prema pisanju lokalnih medija, slavlja će se odvijati u Ambanijevom Jio World Convention centru u Mumbaiju i obiteljskom domu. Datum vjenčanja pomno se birao i odabran je na temelju natalnih karti para, što je tipično za hinduističke obrede. U skladu s tradicijom, prethodit će mu dani tradicionalnih obreda.

Obitelj je tim povodom prošlog tjedna organizirala i masovno vjenčanje za više od 50 siromašnih parova. Ekstravagantne zabave specijalnost su Ambanijevih, stoga se očekuje da će događaji sljedećeg tjedna privući više slavnih osoba, bogataša, ali i svjetskih vođa, koji zasigurno neće odbiti poziv milijardera.

Vidjelo se to već u ožujku, kada su na prvi party stigli Bill Gates, Mark Zuckerberg, zvijezde Bollywooda, ali i bivši čelnici Kanade i Katra. Na vjenčanje Ambanijeve kćeri 2018. došli su pak Hillary Clinton i John Kerry, a pop senzacija Beyonce nastupila je na svečanostima prije ceremonije, pa se ništa manje ne očekuje i ovoga puta, kada se ženi najmlađi Ambanijev sin.