GLAZBENA DIVA

Beyonce slavi 39. rođendan: Pogledajte kako je izgledala na početku svoje karijere i kako se mijenjala kroz godine

05.09.2020 u 11:28

Bionic
Reading

Američka R&B pjevačica glazbom se bavi još od ranog djetinjstva. Prve veće glazbene uspjehe postigla je krajem 1990-ih u sastavu Destiny's Child, a onda je izgradila zavidnu solo karijeru. Danas nema tko ne zna za njezino ime u svijetu. Osim milijuna na računu, uspješne glazbene karijere i skladne obitelji, Beyonce je poznata po sjajnom izgledu. Provjerili smo kako se mijenjala kroz godine i kako je izgledala na samom ulasku u glazbene vode

Godine 2003. izdala je svoj debitantski samostalni album Dangerously in Love, koji je postao jedan od najuspješnijih albuma godine. Album je postigao veliki komercijalni i kritički uspjeh, a 2004. je nagrađen s pet Grammyja. Nakon raspada Destiny's Childa 2005. nastavlja s uspjesima u samostalnoj karijeri i od tada joj nema ravne.

Mnogi je smatraju jednom od najuspješnijih svjetskih glazbenih ikona, a poseban status u svijetu glazbe stekla je nakon što se udala za glazbenog producenta i repera Jay-Za.

Atraktivna Amerikanka, rođena je u Houstonu 4. rujna 1981. godine, kao kći Mathewa Knowlesa prodavača medicinske opreme, te Tine Beyincé modne dizajnerice, frizerke i stilistice. Ime je dobila po majčinom djevojačkom prezimenu, kako bi se spriječilo izumiranje tog imena, jer je vrlo malo muških nasljednika imena Beyincé.

Njezin talent za pjevanje otkriven je kada je njezin učitelj plesa počeo pjevati jednu pjesmu, a Beyoncé ju je završila, savršeno pogodivši najviši glazbeni ton. Tijekom svojih prvih televizijskih nastupa i pojavljivanja u medijima, tada tinejdžerka Beyonce uvijek se isticala u ženskoj grupi Destiny’s Child.

Zgodna, vatrena, puna ritma i lijepog lica, nije prolazila nezamijećeno, Njezin stil s godinama se polako mijenjao, no uvijek je ostala vjerna svom izričaju u kojem seksepil dolazi do izražaja. Svoje bujne atribute i danas voli naglasiti provokativnim izdanjima, pogotovo tijekom nastupa.

Koliko je snažna i utjecajna dokazuje činjenica da ju je još 2009., Forbes uvrstio na četvrto mjesto popisa 100 najmoćnijih i najutjecajnijih slavnih osoba, na treće mjesto popisa glazbenika s najvećim prihodima i na prvo mjesto najbolje plaćenih slavnih osoba ispod 30 godina s više od 87 milijuna dolara zarade između 2008. i 2009. Od tada se njezino bogatstvo samo gomilalo, a slava i moć rasli.

Danas je nešto manje aktivna no inače, te se potpuno posvetila svojoj obitelji i djeci koju dijeli sa slavnim reperom. Par ima kćer Blue Ivy te blizance Sira i Rumi.

  • +4
Beyonce kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: GP/MPI / Capital pictures / Profimedia