SVIJET FILMOVA

'Barbie' postavio rekord, 'Oppenheimer' dobro zaradio

23.07.2023 u 20:00

Bionic
Reading

Novi film s Margot Robbie u ulozi legendarne lutke dominirao je kinima ovaj vikend sa zaradom od 155 milijuna dolara, postavši tako film s najvećom zaradom u 2023., objavio je u nedjelju distributer Wenber Bros

Film 'Oppenheimer' o stvaranju atomske bombe redatelja Christophera Nolana premašio je očekivanja i u američkim kinima zaradio 80.5 milijuna dolara. Bitka za prvo mjesto šaljivo je nazivana 'Barbenheimer'.

Podaci o zaradama značajan su poticaj studijima i kinima koji su dosad imali razočaravajuće ljeto. Prodaja karata pala je ispod prošlogodišnje razine unatoč većem broju filmova u cineplexima.

  • +4
Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: Priscilla Grant / Everett / Profimedia

Groznica 'Barbenheimera' s dva uvelike iščekivana, ali potpuno različita filma koja su u kina došla u isto vrijeme, izazvala je goleme gužve u kinima.

'Barbie' je film o lutki koja je svoj debi doživjela prije šezdeset godina, iz perspektive redateljice 'Malih žena' Grete Gerwig. Zarada od 155 milijuna u prvom tjednu prikazivanja premašila je zaradu filma 'Super Mario Bros. Film' u travnju. 'Barbie' je ujedno i film neke redateljice s najboljim otvaranjem ikada.

Glumci filma 'Oppenheimer' napustili premijeru Izvor: Profimedia / Autor: Amy Muir / Shutterstock Editorial / Profimedia

U drami 'Oppenheimer' Cillian Murphy glumi američkog znanstvenika J. Roberta Oppenheimera koji je napravio atomsku bombu. Film je dobio sjajne kritike i očekuje se da će biti nominiran za puno Oscara.

Izvor: Društvene mreže

Film je zaradio dodatna 93.7 milijuna dolara na međunarodnim tržištima pa je ukupna zarada 172.2 milijuna dolara, objavio je distributer Universal Pictures.

najiščekivaniji film godine

Svi u ružičastom: Na zagrebačkoj premijeri filma 'Barbie' viđena i neka poznata lica

Pogledaj galeriju