ISPAO DAMIR URBAN

Barbara Kolar razvalila u Maestru i ušla u finale!

01.11.2014 u 21:27

Bionic
Reading

HTV-ova voditeljica Barbara Kolar bila je uvjerljivo najuspješnija dirigentica u polufinalnoj emisiji zabavnog showa Maestro, u kojem se poznati natječu u dirigiranju Simfonijskom orkestru HRT-a

U uzbudljivom polufinalu Maestra četvero preostalih natjecatelja suočilo se s novim izazovom. Naime, uz već standardno dirigiranje Simfonijskom orkestru HRT-a, natjecatelji su morali dirigirati i solistima - od gitarista Petrita Cekua preko baritona Ljubomira Puškarića pa sve do violinistice Đane Kahriman.

Voditeljica Barbara Kolar, pjevač Damir Urban, plesač Nicolas Quesnoit i glumac Ozren Grabarić natjecali su se za ulazak u finale Maestra pokušavajući u isto vrijeme dirigirati orkestru i solistu, što se pokazao kao nimalo lak zadatak.

U svemu se najbolje snašla Barbara Kolar koja je svog Mendelssohna sa solisticom Đanom Kahriman na violini uspjela odraditi vrlo koncentrirano i precizno, na čemu joj je čestitao i maestro Kranjčević, član žirija. 'Odajem Vam veliko priznanje, znam koliko je to teško dirigirati, a naročito prelazak na zadnji stavak. To je bilo vrlo dobro, sjajno ste se držali i ja Vam čestitam', rekao je maestro Kranjčević. Za svoj nastup Barbara je dobila čak 28 bodova, što joj je osiguralo automatski plasman u finale s obzirom na to da su Ozren Grabarić i Nicolas Quesnoit dobili po 24 boda, a Damir Urban zaradio je tek 20 bodova.

'Vi ste veliki poštovatelj orkestra, i to s razlogom. Danas mu se morate triput pokloniti, jer su Vas toliko puta spasili od karambola', rekao je maestro Kranjčević nakon što se Damir Urban prilično nesigurno provukao kroz Rodrigovu 'Fantasiju'.

Na kraju je Simfonijski orkestar HRT-a glasanjem odlučio izbaciti Damira Urbana iz natjecanja, pa će tako u finalu za tjedan dana nastupiti Barbara Kolar, Ozren Grabarić i Nicolas Quesnoit.