nije ni sanjao

Balašević zahvalio Zadraninu koji je stao u njegovu obranu i sve oduševio

03.05.2017 u 12:19

Bionic
Reading

U Zadru nije nastupao punih 30 godina, no njegov dolazak probudio je duhove prošlosti, pa su se mnogi pobunili zato što je vojvođanski kantautor Đorđe Balašević odlučio organizirati koncert upravo u njihovu gradu. Jedan Zadranin stao je u njegovu obranu, a Balašević na to nije ostao imun te mu je zahvalio na način koji bi želio svaki njegov obožavatelj

Dolazak Đorđa Balaševića u Zadar, u kojem će 13. svibnja održati svoj veliki koncert nakon trideset godina, izazvao je veliku buru. Na društvenim mrežama odmah su se oglasile dvije struje - najveći njegovi obožavatelji, oni koji ne mogu dočekati koncert, ali i oni koji su digli glas protiv njega, smatrajući da on nikako nije dobrodošao u Zadar.

Na sve to javio se osnivač Udruge navijača Tornado iz Zadra i političar Boris Marin, osvrnuvši se na sve zlobne i neumjesne komentare.

'Eto, ovih dana najavljen je koncert poznatog vojvođanskog kantautora Đorđa Balaševića u Zadru. Oko toga se počela već dizati kuka i motika kod pojedinih naših sugrađana. Onih ‘običnih’, ali i njegovih kolega po struci. Pišu se po fejsu laži i izmišljotine. Čovjeku se spočitava, namjerno i lažno, da je velikosrbin, četnik i pitaj Boga što sve ne. A istina je sasvim drukčija od tih zlih jezika', napisao je Marin, a prenio portal znet.hr, vjerojatno ni ne sluteći da će taj njegov komentar doći do samog Balaševića.

Ipak, došao je, i to zahvaljujući kantautorovoj kćerki Bebi Balašević, koja je očev komentar prenijela na svom profilu na Facebooku.

'Bensone, znaš da se ovako matori šarani obično ne love na društvenim mrežama, ali izjava Borisa Marina, koju si mi jučer proslijedila, baš me je dobila. Vidim da datira još iz prošlog mjeseca i kapiram da si željela da me poštediš posrednog zaključka kako za neke u Zadru i nisam izrazito dobrodošao, ali odavno sam raščistio s tim da to nije ni do Zadra ni do mene. Zloba naprosto ima svoje zastupnike u svakom gradu, i na njima je samo da preformuliraju da li im kod tebe ne valja to što nisi iz Zadra ili će, pred neki od narednih koncerata, tvoj glavni grijeh biti to što si nedavno nastupao u Zadru? Svijetu se ne može ugoditi, kaže stara izreka, a moj, također već prilično star aneks te izreke glasi da mu ni ne treba ugađati. Treba se okrenuti ljepšim stvarima, a Borisova gesta spada u takve, čini mi se? I uvjeren sam da nije kasno da reagiram na nju jer lijepa gesta nije obrani sir, na kraju krajeva, pa da ima rok upotrebe od mjesec-dva', napisao je Balašević i potom oduševio Borisa Marina pozivom na zadarski koncert.

'Vidiš, Borise... Volio bih da budeš naš gost na koncertu, 13. ovog mjeseca. Maja, alias svibnja. Na mojim koncertima, doduše, ne postoji VIP, jer je čitava dvorana VIP, ali negdje bismo te smjestili. Puno je pjesama koje moramo izvesti te večeri, ali imam jaku vezu i mislim da mogu izdejstvovati makar strofu iz 'Čoveka s mesecom u očima'. Barem uz gitaru, što bi i bilo u skladu s ovom pričom...'

Taj je komentar oduševio Zadranina te se putem svog profila na Facebooku pohvalio pozivom. 'Nisam mogao ni sanjati da će moja nedavna objava ovoliko daleko otići i da će doći i do samog muzičkog umjetnika na koga je tekst bio i naslovljen. Naravno, poštovani i cijenjeni pjevački umjetniče Đorđe Balaševiću, da ću, ako to Bog bude dozvolio, biti na tvom skorašnjem koncertu u mom Zadru. I ne samo biti, nego u prvim redovima kraj bine pivati skupa s tobom pisme koje diraju svakog onog tko u sebi ima i trunke osjećaja. Ja ga imam napretek. Puno, po tisuću puta hvala. Legendo nad legendama.'