'Krüller'

Author & Punisher na novom albumu surađuje s grupom Tool

01.03.2022 u 13:48

Bionic
Reading

One-man industrial metal atrakcija iz San Diega, Author & Punisher, ususret zagrebačkom nastupu objavio je novi album “Krüller” na kojem surađuje s članovima grupe Tool. Nove pjesme predstavit će i u klubu Močvara gdje dolazi u petak 1. travnja 2022.

Zagreb će po prvi puta doživjeti brutalni drone doom industrial live nastup ovog kreativca, a premijerni dolazak u ove krajeve poklapa se s europskom turnejom.

Izvor: Društvene mreže

Kritičari hvale raznolike, jedinstvene i precizne pjesme, te album “Krüller” koji, kažu, samostalno stoji kao jedan od njegov najboljih do sada, a objavu prati i spot za pjesmu “Incinerator”. Među osam pjesama na albumu smjestile su se i dvije na kojima gostuje ritam sekcija prog metal benda Tool - bubnjar Danny Carey i basist Justin Chancellor. Virtuoz na perkusijama Carey gostovao je na pjesmi “Misery”, dok Chancellor na basu daje svoj prepoznatljivi potpis na “Centurion“. Suradnja na albumu još je jedna potvrda njihovog odnosa koji je krenuo na zajedničkoj turneji prije nekoliko godina.

Izvor: Društvene mreže

Iza imena Author & Punisher se krije Tristan Shone, a projekt je započeo 2004. godine s idejom da pomoću ručno rađenih strojeva i zvučnika koje sam kontrolira proizvodi cijeli niz zvukova. Koristeći mehaničke uređaje koji se oslanjaju na industrijsku automatizaciju i robotiku, glazba se fokusira na njihovu međusobnu interakciju.

Izvor: Društvene mreže

Shoneove pozadina u mehaničkom inženjerstvu i umjetnosti dala je plodno tlo za ovakvo glazbeno stvaralaštvo. Kroz osam albuma i jedan EP pokazao je nekonvencionalnost i upornost u stvaranju. Upravo to mu je donijelo suradnje s imenima kao što su James Kent iz Perturbatora ili Danny Carey i Justin Chancellor iz Toola.

Uz zvuk koji proizlazi iz njegovih ručno rađenih strojeva, na novom uratku dodaje i gitare, te vokalne procesore. Melodija i dalje ostaje u srži njegove glazbe, a sve je podebljano distorzijama i synthevima.

Izvor: Društvene mreže

Prilika za čuti jedinstveni zvuk ovog kreativca, bit će u zagrebačkoj Močvari 1. travnja, a na pozornici će mu se pridružiti gitarist Douglas Sabolick iz benda Ecstatic Vision. Kao predizvođač nastupit će Mvtant iz Teksasa.

Ulaznice su u prodaji po cijeni 100 kn, a na dan koncerta ulaznice će koštati 120 kn.

Ulaznice su dostupne na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr. Mjere za ulaz na koncert ovisiti će o tada aktualnim mjerama u Republici Hrvatskoj.