prekinula šutnju

Aryna Sabalenka, druga tenisačica svijeta, progovorila o iznenadnoj smrti svog dečka: 'Srce mi je slomljeno'

21.03.2024 u 10:13

Bionic
Reading

Bjeloruski bivši profesionalni hokejaš preminuo je u dobi od 42 godine, objavio je u utorak ruski klub Salavat Yulaev, u kojemu je Konstantin Koltsov radio kao pomoćni trener. Njegova djevojka, inače druga tenisačica svijeta, sada se oglasila

Aryna Sabalenka nedavno je ostala i bez oca, a ovo je nova tragedija koja joj se dogodila. 25-godišnja teniska zvijezda podijelila je kratku poruku na svom Instagram pričama u srijedu, nazvavši gubitak 'nezamislivom tragedijom'.

Par je bio zajedno od 2021. godine. Bivši reprezentativac Belorusije u hokeju pratio je tenisačicu na turnirima i pružao joj podršku. Sportašica je često objavljivala njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama, a sada je poručila; 'Sada kad više nismo zajedno, srce mi je slomljeno.'

Sabalenka je objavu završila molbom pratiteljima. 'Molim vas da poštujete moju privatnost i privatnost njegove obitelji u ovom teškom trenutku.' Istu je izjavu napisala na bjeloruskom jeziku. Svi su očekivali da će zbog tragedije otkazati nastup na Mastersu u Miamiju, no dvostruka i aktualna osvajačica Australian Opena će ipak izaći na teren tri dana nakon smrti partnera.

Koltsov si je oduzeo život u ponedjeljak navečer nakon što je skočio s balkona hotela u Miamiju, potvrdila je policija za People. Boravio je ondje kako bi dao podršku Aryni na turniru. Bjeloruski mediji su tvrdili da je umro od posljedica tromboembolije pluća, točnije krvnog ugurška koji se stvorio i napravio štetu organima bivšeg hokejaša. Koltsov je imao i troje djece iz prijašnje veze - Daniela, Aleksandru i Stefana.

Nastupao je Olimpijskim igrama 2002. i 2010. te je proveo tri sezone s NHL-ovim Pittsburgh Penguinsima od 2002. do 2006. godine, a zadnji angažman mu je bila pozicija trenera u ruskom klubu Salavat Yulaev.