13. ožujka

Artan Lili predstavljaju album 'III' u Tvornici kulture

27.01.2020 u 12:22

Bionic
Reading

Sjajan beogradski noise pop bend Artan Lili dolazi u Tvornicu kulture u petak 13. ožujka 2020. predstaviti novi album “III” kao i svoj audio-vizualni show

Artan Lili dosad su objavili čak pet singlova i spotova s novog, trećeg studijskog albuma “III”. “Novi Artani su pred vama. Naporno smo radili da završimo čitav novogodišnji paket od pet singl-spotova. Sve zvuči i izgleda sjajno i jedva čekamo da ih premijerno izvedemo publici u regiji”, euforično izjavljuje frontmen Bojan Slačala. Kompletan audio-vizualni show bend je već testirao na domaćem terenu u Beogradu, a sada ga po prvi puta donose u Zagreb.

Izvor: Društvene mreže

Prepoznatljiv i zarazni noise pop zvuk benda, odličan vizualni identitet i tekstovi koji

su angažirani, nježni i razumljivi, te nikako površni, čine Artan Lili. Bez sumnje jedan od najčešće spominjanih bendova u regiji posljednjih godina, zavrijedili su svoje pozicije među novim snagama domaće i regionalne glazbene scene i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa ovih prostora. Artan Lili čini ustaljena postava Bojan Slačala (bas i vocal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara). Do sada su izdali dva albuma, “Artan Lili” “New Deal”, a nove pjesme kao i reizdanje sad već kultna dva albuma grupe su u regionalnoj suradnji izdale dvije najveće izdavačke kuće, Croatia Records i beogradski PGP-RTS.

Izvor: Društvene mreže

Artan Lili završene pjesme objavljuju sukcesivno, preko Bandcamp platforme, kako ih završavaju. Album “III” u konačnici će imati 12 pjesama, od kojih je trenutno gotovo pet. Ovakvu metodu objavljivanja singl po singl i dopunjavanja izdanja u suvremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom. NJihovi singlovi redovito osvajaju prva mjesta svih bitnijih radijskih i TV top lista u regiji, a dosad najzanimljiviji je bio plasman singla “Ako stanemo tu”, koji je kao odmah kao novitet zasjeo na prvo mjesto liste Diskomera Studija B, što je do tada prije njih pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini velikoj i grupi Kal.

Izvor: Društvene mreže

Bend je u prošlom posjetu Tvornici rasprodao Mali pogon, a ovoga puta se Artan Lili vraćaju u Veliki pogon. Kritika prepoznaje maksimum koji daju na pozornici, nazivaju ih nečim najzanimljivijim iz regije i predviđaju da će se još njihovu zaraznu glazbu još čuti. Prva prilika je 13. ožujka s novim materijalima i uz veliki audio-vizualni show.

Ulaznice u pretprodaji iznose 60 kn, a na dan koncerta 80 kn. Službena prodajna mjesta su Tvornica Kulture (Ljudevita Posavskog 1), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), sva prodajna mjesta Entria i na www.entrio.hr.