9. studenog

Apsolutni rekorder stiže u Tvornicu kulture

04.10.2019 u 14:42

Bionic
Reading

Apsolutni rekorder po broju nastupa u Šubićevoj, veliki Jura Stublić i njegova grupa Film obilježit će 20 godina Tvornice kulture novim koncertom u subotu 9. studenog

S više od 30 koncerata koje je pogledalo preko 50.000 posjetitelja Jura Stublić premoćno drži prvo mjesto na top ljestvici Tvornici kulture. Kako sam ističe – 'broj publike koju sam skupio tijekom godina napunio bi tri Arene' – ali njemu i dalje puno više znači svirka u našoj najvećoj koncertnoj dvorani.

U karijeri koja traje duže od 40 godina Jura Stublić svojim je pjesmama i albumima krojio glazbenu povijest ovih krajeva spojivši na rijetko viđen način brojne generacije. Malo je umjetnika koji su nakon fantastično kreativnih 80-tih uspjeli u današnje doba zvučati svježe i uzbudljivo, a Juri i njegovom bendu to itekako polazi za rukom.

Jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan još od sredine 70tih. Već prvi singl grupe Film 'Kad si mlad / Zajedno' objavljen 1980. zajedno s klasikom 'Neprilagođen' donijeli su im veliku popularnost i utrli put prema debi albumu 'Novo! Novo! Novo! Još jučer samo na filmu a sada i u vašoj glavi'. Do sredine 80-tih Film su objavili još tri kultna studijska albuma ('Zona sumraka', 'Signali u noći' i 'Sva čuda svijeta') te 15-minutni live mini LP 'Film u Kulušiću – Live' koji se smatra jednim od najboljih koncertnih snimaka u povijesti naše glazbene scene. Nakon albuma 'Signali u noći' u grupi dolazi do brojnih promjena te do kraja tog burnog desetljeća objavljuju još dva iznimna albuma 'Sunce sja!' i 'Zemlja sreće', a u sljedećem i velike hitove 'E moj druže Beogradski' i 'Bili cvitak'. Jura Stublić bez sumnje nosi jednu od najkreativnijih i najuzbudljivijih pjesmarica u povijesti naše rock scene. 'Neprilagođen', 'Dijete ulice', 'Moderna djevojka', 'Zajedno', 'Zamisli život u ritmu muzike za ples', 'Kad si mlad', 'Rijeke pravde', 'Boje su u nama', 'Ti zračiš zrake kroz zrak', 'Signali u noći', 'Pjevajmo do zore', 'Sjećam se prvog poljupca' samo su dio impresivnog repertoara ovog karizmatičnog frontmana i autora, jedinstvenog Jure Jupitera.

Izvor: Društvene mreže

Glazbeni serijal obilježavanja 20 godina Tvornice kulture krenuo je koncertima Hindi Zahre i Kawasakija, a nastavlja se s grupama Let3, Kojoti, Repetitor, My Baby, Urbaa & 4, U pol’ 9 kod Sabe, Brand New Heavies, Psihomodo Pop, At The Gates, Godspeed You! Black Emperor, Acid Arab, De Staat, 30Zona, Retfatlanta & Numero, kao i solističkim nastupima Marka Lanegana i Olafura Arnaldsa.

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kn. Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.