atelier jolie

Angelina Jolie o svom brendu: 'Pomalo mi je smiješno to što se bavim modom'

25.10.2023 u 18:58

Bionic
Reading

U velikom intervjuu za Vogue, Angelina Jolie progovorila je o svom brendu Atelier Jolie. Iako nikad nije pratila modne trendove, svjesna je da odjećom stvaramo sliku o sebi, a koncept za njezin novi projekt nastao je iz želje da se direktno pozabavi temama samopredstavljanja i identiteta

U vremenu u kojem je održivost jedna od najpopularnijih tema pokretu kreiranja ekološki osviještenih kolekcija pridružila se i Angelina Jolie te je prije nekoliko mjeseci u New Yorku pokrenula ambiciozan projekt Atelier Jolie. Zamišljen je kao prostor za suradnju koji kombinira usluge krojenja i prerade s galerijskim prostorom za lokalne obrtnike te kafićem vođenim u partnerstvu s organizacijama izbjeglica.

'Tijekom godina sam upoznala mnogo obrtnika', otkrila je Jolie, uz priznanje da ne želi biti velika modna dizajnerica, već joj je cilj izgraditi zajednicu koja će to postati i u tom smislu njezin projekt razbija tradicionalni kalup slavnih – onaj koji često pojačava kult svog osnivača.

Posljednjih godina glumica se malo pritajila i rijetko je možemo vidjeti na velikim svečanim okupljanjima, a fotografije koje nam donose paparazzi ipak redovito privuku veliku pozornost.

Osim što fotografijama dobijemo bar neki uvid u život holivudske zvijezde, pred nama se tada nađu i efektne kombinacije koje Jolie bez napora stvara kreirajući tihi luksuz. Iako to ne želi priznati, njezin je pristup modi iznimno utjecajan. Obožavatelji na društvenim mrežama detaljno analiziraju svaki komad njezinih outfita, a izostankom želje da od sebe napravi spektakl samo je pridonijela dojmu tihog luksuza.

KRALJICA MINIMALIZMA

Elegantan outfit Angelina Jolie zaokružila je moćnim detaljem prestižnog brenda

Pogledaj galeriju

'Bila sam prilično crna kad sam bila mlada. Bila sam pankerica, a ne popularno dijete. Odlazila sam u dućane rabljene robe, rezala stvari, palila rupice cigaretama: takva sam bila kao tinejdžerica i ne bih to mijenjala ni za što', ispričala je.

Nekada mlada buntovnica danas teži minimalizmu, klasici i monokromiji, što želi prenijeti i u svoj brend.

'Pomalo mi je smiješno to što se bavimo modom. Mislim da nitko od nas nije pretjerano pomodan', kaže, misleći na sebe i svoju djecu, te dodaje: 'Ali budući da živimo u svojoj odjeći, ona je u velikoj mjeri dio onoga što jesmo i nešto što je važno istražiti, posebno za mlade.'

Kako Jolie kaže, koncept za njezin novi projekt nastao je iz želje da se direktno pozabavi samopredstavljanjem i identitetom, a otkrila je i da nikada nije nametnula djeci kako da se oblače, čak ni za javne nastupe, za koje se ne moraju uređivati ako to ne žele.

UKRALA POZORNOST

Ljubiteljica modne klasike: Angelina Jolie plijenila elegancijom na ulicama Rima

Pogledaj galeriju