SASVIM ISKRENO

Ana Radišić: 'Izašla sam iz svojih zona komfora, usudila se, otkrila neke nove svjetove...'

05.04.2022 u 17:27

Bionic
Reading

RTL-ova voditeljica, koja ima i svoj uspješan podcast, u kojem joj redovito gostuju najpoznatija imena s hrvatske društvene scene, u otvorenom i sasvim iskrenom intervjuu progovorila je o mnogim zanimljivim temama

U intervjuu koji je dala za tportal voditeljica Ana Radišić progovorila je o svojim počecima na televiziji, podcastu na koji je iznimno ponosna, ali i uzbudljivom događanju pod nazivom ‘Putem oblaka s Anom Radišić’.

U voditeljskim vodama plivate već dug niz godina. Kada ste shvatili da je to pravi posao za vas?

Prvog trenutka. Prije četrnaest godina, kada sam kročila na svoj Kanal Ri, na kojem sam provela divnih i najvažnijih pet godina. Učila sam, upijala i sazrijevala medijski da spremna dođem u Zagreb. Mijenjala sam televizije, projekte, uloge, a jedno je ostalo isto - ljubav prema produkciji i stvaranju sadržaja. Kad vidim crvenu lampicu da se upali na kameri, nema boljeg osjećaja.

Osim zapažene karijere na RTL-u, uspješno vodite podcast u kojem redovito gledamo neka od najpoznatijih lica domaće kulturne, glazbene i sportske scene. Kako ste se odvažili na taj potez?

Osjetila sam se spremnom i odvažila sam se na taj korak punog srca, s jako puno hrabrosti, strpljenja i uz podršku najbližih, koja mi je u tom trenutku, a i dandanas neizmjerno puno znači. Bilo je izazovno u jeku pandemije odlučiti se na tako nešto, no slušala sam unutarnji osjećaj koji je još jednom pokazao da je nepogrešiv i da ga treba slijediti - uvijek.

Tko je smišljao scenografiju? Ima li oblak neku simboliku za vas?

Ima. Studio je odraz mene, moje osobnosti, karaktera, poruke koju šaljem. Kreativni tim Smart agencije iz Osijeka doslovno je ocrtao ono što verbaliziram, a što snima moj tim Red Light. Od samih početaka su sa mnom, kao i tim PR365 studio, zahvaljujući kojima oblaci odlaze u medijske visine na način kojim želim poslati poruku. Prekrasno je pogledati unatrag i osvrnuti se na to otkud sam krenula, a svi oni bili su uz mene i pogledajte gdje sam sada.

Što je najizazovnije u poslu kojim se bavite?

Svaki je dan izazov kad si osoba željna rasta, izlaska iz zone komfora. Imam osjećaj da svakodnevno dolaze nove stepenice kojima se imam priliku razvijati. Kroz profesionalne izazove imam priliku rasti prvenstveno kao ljudsko biće, a kad sam na toj razini sve kvalitetnija, tada su rezultati baš oni koji trebaju biti!

  • +7
Ana Radišić Izvor: Promo fotografije / Autor: Bojan Zibar

Postoji li netko koga jako priželjkujete ugostiti u svom podcastu, a još niste?

Kroz moj podcast prošlo je preko sedamdeset gostiju, divnih i inspirativnih bića od kojih sam puno naučila. Do sada mi nitko nije rekao 'ne', na što sam izrazito ponosna. Štoviše, vole biti moji gosti i zadržati se u oblacima, jer ugodni su i udobni u svakom smislu! Želja mi je zadržati ovu prizemnost koju baš svaka ljudska veličina donosi ispred kamera i slušatelja, želja mi je upoznati veličine koje tek treba upoznati publika kao moj mikrosvemir. Ljude koji svojim primjerom potiču da budemo bolje osobe, a ima ih toliko puno!

Kako birate goste? Je li teško pripremiti emisiju?

Intuitivno. Slušam, razgovaram, čitam i razmišljam o njima. Teško? Ne može mi biti, uživam u tome. Učim kroz njihove životne puteve, motiviram se, nerijetko posramim, ponekad usudim, a najčešće ohrabrim na promjene i hrabrost koja dolazi iza nje, a onda i sve ostalo.

Osim što ste novinarka i voditeljica, vi ste i glazbena urednica. Kakvu glazbu privatno slušate?

Slušam sve. Slušam prema osjećaju i raspoloženju, ali stalno. U domu, autu, na poslu... gdje god da jesam, uvijek svira glazba, ona je moj životni soundtrack. Od meditativne do bossa nove, preko Olivera, Katie Melue, Gibonnija, Johna Mayera, Erica Claptona, Doorsa do Led Zeppelina ili pak klasike!

Uskoro pripremate uzbudljivo događanje pod nazivom ‘Putem oblaka s Anom Radišić’. Što nam možete otkriti o novom projektu?

On je na neki način kruna onog što radim. Objedinjuje sve ono što volim i jesam. Najdraže ljude i suradnike na jednom mjestu, prijatelje, publiku, kamere, interakciju, druženje, organizaciju u društvu najdražih i najboljih suradnika. Dovodim podcast među ljude, na svoje najdraže zagrebačko mjesto, u Esplanadu. Slušat ćemo primjere sjajnih ljudi, uzore, inspiracije, njihove priče, njihov put, družiti se opušteno među oblacima. Jedva čekam!

Ostavlja li rad na televiziji, privatnom podcastu i drugim voditeljskim angažmanima dovoljno slobodnog vremena? Kako ga najradije provodite?

Moj životni tempo poprilično je dinamičan i redovito je u rasporedima te brojnim obavezama, no ja to volim. Niti jedan dan nije isti. Svaki je drugačiji i izrazito uzbudljiv. Postoje periodi u kojima je zaista jako intenzivno, kada se radi na određenim projektima pa je fokus na tome, a brojne druge stvari u tom su trenutku na off, no i to ima svoje čari. Kada se vratim on, onom drugom dijelu sebe, onda uživam najviše na svijetu. Trudim se imati balans svega. Da bih bila dobro i ‘dobra’, moram se redovito vraćati sebi i puniti... mirom, odmorom, knjigama, tišinom, prirodom i društvom svojih ljudi…

Iza nas su dvije vrlo teške i izazovne godine. Što očekujete od 2022. godine?

Život me naučio ne očekivati. Nadam se dosta, sanjam još više, a radim jako puno. To su mi najčešće vodilje. Svi izazovi koji su protekle dvije godine bili iza mene naučili su me stvarima o kojima nisam ni sanjala da mogu, a kamoli da hoću. Izašla sam iz svojih zona komfora, usudila se, otkrila neke nove svjetove u koje možda nikad ne bih zagazila da sam ostala na ‘sigurnom’. Smatram da trebamo prihvaćati ono što nam život servira, raditi na sebi, a onda u istoj toj situaciji postupiti iz najiskrenijeg sebe, hrabro... Rezultat? Bit će točno onaj koji treba za ovu životnu stepenicu.