POBJEDNICI DORE

Alen Vitasović o 'Mami ŠČ': 'Pjesma je ružna za čuti, ali ima strašnu poruku'

18.02.2023 u 10:31

Bionic
Reading

Pjevač Alen Vitasović u HRT-ovoj emisiji 'Kod nas doma' komentirao je pobjedničku pjesmu na Dori riječkog benda Let 3 i još jednom naglasio kako je pjesma ružna, no da ima 'strašnu' poruku

Alen Vitasović prije nekoliko dana objavio je poduži post na Facebooku u kojem se dotakao 'Mame ŠČ i pobjede Leta 3 na ovogodišnjoj Dori zaključivši kako je Let 3 savršen za Eurosong - tu, kako ju je nazvao, paradu loše glazbe i kiča.

Vitasović je u HRT-ovoj emisiji voditeljici Ivi Šulentić pojasnio svoj oko pjesme Leta 3 oko koje se od pobjede na Dori lome koplja u javnosti.

'Pjesma je onako ružna za čuti, muzički. Ali ima strašnu poruku, mislim da su oni to namjerno napravili da zavaraju sav ovaj šminkeraj i ove ljigavce koji nastupaju. Što bi sad trebali poslati nekoga na Euroviziju da plače za nekom djevojkom? Ovi su napravili poruku za cijeli svijet, to je pacifistička poruka, ja sam isto pacifist, to je antiratna pjesma, samo što to puno ljudi uopće ne razumije jer u ovoj zemlji ima puno primitivaca i polupismenih ljudi', rekao je Vitasović.

  • +5
Let 3 pobjednici Dore 2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

U svojoj objavi na Facebooku prije nekoliko dana Vitasović je napisao da je Eurosong 'sajam političkih igara, natjecanje u tome tko će većeg freaka poslati, tko će više love spiskati... 'Let 3 je jednostavno savršen za tu paradu loše glazbe i kiča, s jednom razlikom... Ma koliko se njihova pjesma činila glupom i banalnom - ona to nije. Samo za shvatiti poruku koju Let 3 šalje svojim 'ŠČ' treba ipak imati i nešto više od vakuuma u glavi. Oni će tamo, ako ništa drugo, napraviti rusvaj kakav ta seljačka manifestacija i zaslužuje... Lani smo poslali slatkicu Miju s medenom pjesmicom i sirota nije imala nikakve šanse u moru agresivnih sranja... E sad će Let 3 pokazati čija majka crnu vunu prede, i mi konja za cirkus imamo. GO Let3 GO. ŠČ'', završio je pjevač svoj poduži post.

  • +2
Let 3 traktorom stigao na Doru Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Let 3 je s 'Mamom ŠČ' uzburkao strasti, no činjenica je da na kladionicama Hrvatska već dugo godina nije ovako dobro stajala. I dok se neobično krećemo oko 30. mjesta sad smo se popeli na 15. mjesto što znači da bi Let 3 mogao dogurati i do finalne večeri.