NEŠTO NOVO

Alen Vitasović ispričao neugodnu situaciju sa snimanja spota

22.04.2017 u 18:03

Bionic
Reading

Istarski pjevač Alen Vitasović radi punom parom. Osim redovitih nastupa i rada na radiju, nakon četiri godine pauze snimio je novi album koji samo što nije izišao, a ovih dana predstavio je singl i videospot za pjesmu 'Dojdi vamo'. Isplati li se danas snimati spotove te pokoju anegdotu s dosadašnjih snimanja, ispričao je za tportal

'Mislim da je profesionalno da jedan izvođač poneku pjesmu s albuma poprati i videospotom. Volim snimati spotove. Svjestan sam da nema puno glazbenog programa na televiziji, ali ima i puno lokalnih televizija na kojima se to vrti. A najvažnija stavka su YouTube i društvene mreže gdje je najbolja promocija. Po klikovima, shareovima vidim koliko je pjesma doprla do slušatelja i je li pjesma uspješna', ističe Alen Vitasović.

Ovih dana istarski pjevač snimio je svoj novi videospot za aktualni singl 'Dojdi vamo'. Pjesma je na čakavici, šaljivog karaktera i veselog tempa, a u istom zabavnom tonu snimljen je i video broj na atraktivnim lokacijama u centru Pule, u interakciji s brojnim prolaznicima i prijateljima.

U njegovu slučaju redatelj većinom predloži neki scenarij pa ako mu se sviđa, idu snimati.

'Na samom terenu rađaju se nove spontane ideje, nekad mojom sugestijom, nekad redatelja ili čak treće osobe', pojasnio je. Njemu najdraži njegovi spotovi su 'Nemoren bez nje', 'Marija' i najnoviji 'Dojdi vamo'. Od stranih ne bi mogao izdvojiti samo jednog, možda svi od Pink Floyda, Petera Gabriela, Yello, Duran Duran, Bjork, Davida Bowiea i Soundgardena', kaže pjevač. Dodaje da voli gledati spotove gdje pjevač ne pjeva na mikrofon, nego više filmske spotove, imaginarne i otkačene, inovativne.

Prisjetio se i jedne anegdote sa snimanja.

'Upao sam na svoje vlastito snimanje spota za pjesmu 'Marija ni stila'. Malo sam kasnio. Spot se snimao noću i ja sam pjevao i neki automobil je stalno išao gore-dole što me živciralo pa sam na pola pjesme dotrčao do njih, počeo se derati i htio ih potjerati. I onda mi oni kažu da su dio spota, statisti. Režiser mi nije stigao to reći. Ispao sam baš kreten', priznaje Alen.

Novi album koji je snimio nakon četiri godine pauze, ubrzo će biti objavljen.

'Trenutno radimo omot. Trebalo biti gotovo za mjesec dana, a album će biti objavljen u izdanju Hit recordsa. Promotivna turneja već je započela nastupima u Pazinu, Rijeci, Labinu, Zadru, Zagrebu, Poreču, Crikvenici, Puli, a očekuju me nastupi u Splitu, Delnicama, Umagu. Radim i kao voditelj na lokalnom radio Labinu, dva puta tjedno imam emisije u kojima ugošćujem kolege glazbenike i druge zanimljive osobe', pohvalio se Vitasović.