ne stišavaju se reakcije...

Albina je bila u hrvatskom žiriju na Eurosongu: Otkriva kako se glasuje i što misli o Letu 3

17.05.2023 u 16:40

Bionic
Reading

Doslovno cijela Europa raspravlja o riječkim rokerima, švedskoj pobjednici, nepravednoj raspodjeli glasova, treba li ukinuti glasanje žirija. Splićanka koja nas je predstavljala na Eurosongu 2021., ove godine je bila u 'domaćem' žiriju koji je ocjenjivao skladbe u Liverpoolu u finalu tog spektakla

Albina Grčić je bila dio hrvatskog žirija s Damirom Kedžom, Nikšom Bratošem, Branimirom Mihaljevićem i glazbenicom Jelenom Balent. Rekla je da bila poprilično opuštena atmosfera te da su se 'osjećali domaće i bilo joj je ugodno'. S obzirom na to da svatko ima svoj listić, 'svatko je glasao po nekim subjektivnim doživljajima', a u konačnci su svi glasali onako kako smo mislili da je najbolje i nije bilo dogovaranja.

Pričala je i o tome tko bi trebao odlučiti o pobjedniku Eurosonga, žiri ili publika. 'Mislim da je taj balans uvijek potreban i da ljudi iz struke komentiraju, odnosno ocjenjuju te nastupe i da tu bude raspon različitih generacija i ukusa. Naravno da je publika ta koja je u konačnici važnija tako da bi možda trebao biti veći postotak same publike. Osobno mislim da bi publika trebala imati tu zadnju riječ, ali svakako mislim da bi žiri trebao ostati tu, ali do neke mjere!', izjavila je za Net.hr.

  • +3
Albina Grčić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Kad je riječ o grupi Let 3, kaže da 'vjeruje da su mogli dobiti još koji bod više od žirija, ali da to je dosta i stvar toga tko sjedi u žiriju, neki malo i subjektivni doživljaji, ali da je u konačnici najbitnije da je publika rekla svoje'. Publici su se 'naši predstavnici svidjeli i smatra da je to najbolja povratna informacija'.

evo naših!

Let 3 stigao u Zagreb, ali na - zlatnom traktoru

Pogledaj galeriju