sve je spremno

Albina će večeras zablistati na pozornici, njezina izvedba i na generalnoj probi bila je 'brutalno dobra'

18.05.2021 u 10:14

Bionic
Reading

Obožavatelji Eurosonga diljem Europe, ali i svijeta napokon će u utorak navečer doći na svoje. Prošlogodišnje izdanje tog glazbenog natjecanja bilo je odgođeno zbog koronavirusa, a ove godine u areni Ahoy u Rotterdamu održat će se polufinalna večer pandemijskog izdanja Eurovizije u kojoj će 'naše boje' braniti Albina Grčić s pjesmom 'Tick-Tock'

'Bilo je brutalno dobro! Razbila je! Ovo je njen najbolji nastup ikad', javili su članovi naše eurovizijske delegacije Jutarnjem listu nakon što su odgledali Albininu probu u ponedjeljak navečer.

Generalnu probu pratio je žiri zemalja natjecateljica koji je svoje glasove dao upravo na osnovi ove probe. U prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga nastupaju predstavnici 16 zemalja, među kojima je i naša Albina Grčić, a u finale će se plasirati desetoro najbolje ocijenjenih natjecatelja. Albina će nastupiti deseta, a na kladionicama joj predviđaju da će završiti na sedamnaestom mjestu. Mnoge su delegacije i fanovi pohvalili i to što odlično govori engleski jezik.

Podsjetimo, direktan plasman u finale Eurosonga ima takozvana 'velika petorka', odnosno predstavnici Njemačke, Italije, Francuske, Španjolske i Velike Britanije, zemalja koje daju najveći financijski doprinos Europskoj radiodifuzijskoj uniji (EBU) koja organizira Eurosong, te predstavnik zemlje domaćina, što je ove godine Nizozemska. Druga polufinalna večer održava se u četvrtak 20. svibnja.