POČAST

Albanci su iznimno ponosni na njezin međunarodni uspjeh: Dua Lipa imenovana počasnom veleposlanicom Republike Kosovo

09.08.2022 u 12:23

Bionic
Reading

Britanska glazbenica nastupila je prošlog tjedna na glazbenom festivalu u Prištini na Kosovu. Trostruka dobitnica Grammyja u domovini svojih roditelja održala je koncert u sklopu Sunny Hill Festivala, a kosovska predsjednica Vjosa Osmani uručila joj je prestižnu titulu

'Čast je i privilegija moći predstavljati svoju zemlju u cijelom svijetu i nastaviti svoj rad i napore na globalnoj razini kako bismo vidjeli da ostavljamo trag i činimo razliku', napisala je Dua Lipa i nastavila:

'Mladi iz Kosova zaslužuju pravo na liberalizaciju sustava viza, slobodu putovanja i velike snove. Hvala vam', poručila je pjevačica uz galeriju fotografija na Instagramu na kojima se može vidjeti ceremonija i poseban trenutak u kojem je Lipa primila medaljon uz slikama službenih potvrda i pismo kojim se mladu zvijezdu pozvalo u ured predsjednice.

I predsjednica Osmani se na svom Facebook profilu pokazala fotografije svečanog trenutka. 'Danas sam Dua Lipi dodijelila titulu počasne veleposlanice Republike Kosovo, jer ona poštuje našu zemlju na svakom koraku i svakom pojavljivanju. Zahvalila sam joj se, u ime svih građana Republike Kosovo, za sve što je učinila i što čini da se naš glas čuje svugdje u svijetu', napisala je Osmani.

Sot, Dua Lipës, i ndava titullin Ambasadore Nderi e Republikës së Kosovës, sepse ajo vazhdon ta nderojë vendin tonë në...

Objavljuje Vjosa OsmaniPetak, 5. kolovoza 2022.

Osmani je također pohvalila Duinog oca, Dukagjina Lipu, koji je zajedno s kćeri osnovao Sunny Hill Festival u glavnom gradu Kosova, Prištini. Riječ je o bivšem glazbeniku koji je postao glazbeni producent i promotor. Podsjetimo, Dua Lipa od djetinjstva živi u Velikoj Britaniji, ali uvijek ističe svoju povezanost s Kosovom.

  • +3
Dua Lipa Izvor: EPA / Autor: DAN HIMBRECHTS