totalni kaos u Las vegasu

Adele je dramatično otkazala niz koncerata, no to joj nije prvi put pa se mnogi pitaju: Je li baš ona najnepouzdanija diva glazbene industrije?

25.01.2022 u 07:47

Bionic
Reading

Otkazavši niz najavljenih koncerata u Las Vegasu, Adele je razočarala vojsku obožavatelja, a nakon donošenja odluke u posljednji tren mnogima se obratila putem izravnog FaceTimea i ispričala se uz suze u očima. Isprikom je mnoge ganula, no čini se da se mnogo toga krije iza njezina besprijekornog imidža, a mnogi se boje da bi je povijest otkazivanja koncerata, što se tiče karijere, mogla skupo koštati

Samo 24 sata prije prvog nastupa 33-godišnja britanska zvijezda Adele otkazala je sve koncerte u Caesars Palaceu u Las Vegasu, a kojima je trebala zaraditi čak 685 tisuća dolara po večeri i koji su trebali trajati sve do travnja. Obožavatelji koji su platili između 85 i čak 12 tisuća dolara, te čak 30 tisuća na crnom tržištu, tada su već stigli u Las Vegas iz cijelog svijeta i nestrpljivo su očekivali prvi u nizu od 24 najavljena spektakularna koncerta, barem ako je suditi prema njezinom zadnjem objavljenom albumu '30'.

No uslijedio je hladan tuš – na svom službenom profilu na Instagramu Adele je, plačući, obavijestila obožavatelje da se njezini koncerti u Caesars Palaceu u Las Vegasu otkazuju zbog koronavirusa. I dok su neki, očekivano, nakon toga bili itekako nezadovoljni i razočarani, drugi su slavnu pjevačicu žalili i suosjećali s njom. Sada se pak nazire posve drugačija istina.

Prema najnovijem izvješću, čini se da je Adele daleko od besprijekorne slike koju se trudi ostaviti u javnosti, a izvori iz Las Vegasa navode da je njezin tim bio 'totalna noćna mora' tijekom priprema za tromjesečni boravak u SAD-u. Također se navodi da su nesuglasice i prepirke između Adele i njezina menadžerskog tima vrlo česte, što je uzrokovalo porast ionako visoke razine stresa.

Tako se navodi da su Adele i njezin tim inzistirali na zamjeni najsuvremenijeg ozvučenja u kazalištu Colosseum svojim vlastitim te su zahtijevali ugradnju potpuno novog videosustava. U usporedbi s Adele, izvođačice poput Madonne, Cher i Mariah Carey, koje također ne slove kao 'jednostavne', postojeći sustav smatrale su dovoljno dobrim.

Novinar Scott Roeben naveo je nekoliko stvari koje je načuo: 'Kazalište ima ogroman videoekran, vrlo visoke tehnologije, ali njezin tim inzistirao je na potpuno novom sustavu – većem platnu, u biti izgrađenom nekoliko centimetara ispred postojećeg ekrana. Takvi zahtjevi ne samo da povećavaju troškove produkcije, već, u vrijeme prekinute opskrbe, to je recept za katastrofu – u ovom slučaju kašnjenje ili otkazivanje u posljednji trenutak. Također sam čuo od izvora da je Caesars morao zamijeniti vrhunski zvučni sustav Meyer i zamijeniti ga drugim sustavom, i to samo zbog nje.'

  • +4
Adele Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Roeben piše da su, u konačnici, svi ti veliki zahtjevi bili poštovani te da je Caesars Palace bio '100 posto spreman za Adele', pa su do otkazivanja ipak dovele druge sile. 'Nažalost, čini da je jedan od tih faktora činjenica da je ona diva', navodi Roeben.

Adele i njezin tim sada raspravljaju o novom rasporedu iako se mnogi pitaju zašto ne može jednostavno odgoditi nastupe za nekoliko tjedana kako bi riješila probleme i za početak upotrijebiti opremu u Caesars Palaceu. Pjevačica je otprije poznata kao velika perfekcionistica te joj otkazivanje koncerata nije strano. Kako mnogi nagađaju, stvarni razlozi otkazivanja koncerata u posljednji tren upravo su veliki vokalni napori i trema.

U videu koji je objavila na Instagramu Adele je kroz suze rekla da je 'pola njezine ekipe' zaraženo koronavirusom te imaju problema s 'isporukom'. Neki smatraju da je, s obzirom na program događanja, moguće da će nastupiti tek 2023. godine. Također se nagađa da se to, unatoč rasprodanim ulaznicama i izgledima za velikom zaradom, možda neće dogoditi.

Svi ti razlozi uzrokuju popriličnu glavobolju Jonathanu Dickinsu, njezinu menadžeru koji ju je otkrio još kao tinejdžericu zahvaljujući društvenim mrežama te je otad uz nju. Spojio ju je s tekstopiscem njezina debitantskog singla ‘Chasing Pavements’ i pomogao joj da postane superzvijezda te je bio uz nju tijekom svjetske turneje 2016. i 2017. godine. Za taj posao 2020. godine bio je plaćen 10 milijuna funti.

Nagađalo se da bi Adele možda radije na tom mjestu zaposlila svog dečka Richa Paula, sportskog agenta, a on je bio s njom na probama u Las Vegasu. Izvori bliski pjevačici ranije su pak demantirali da je Dickins na odlasku, a da bi stvar bila kompliciranija, njegova sestra Lucy njezina je agentica.

Nakon dramatičnog otkazivanja nastupa također se šuškalo da se Adele sukobila s hvaljenom scenografkinjom Esmeraldom Devlin. Britanka je već surađivala s Adele tijekom njezine svjetske turneje. Izvor je za The Sun rekao: 'Unatoč tome što je set za nastup koštao milijune, Adele je bila nezadovoljna rezultatom te je to Esmeraldi jasno dala do znanja. Već je bila jako nervozna i počela ju je obuzimati panika jer je očajnički željela da sve bude savršeno. No nikome nije bilo jasno što točno Adele želi zbog beskrajnih promjena koje su neprestano zahtijevane', otkriva izvor.

NIJE ZA SVAKOGA

U prodaju je stavljena kuća u kojoj je Adele snimila spot; zavirite u unutrašnjost vile od 4.4 milijuna dolara

Pogledaj galeriju

Čini se da je Adele, koja je do sada uvijek preferirala jednostavnu, takoreći ogoljenu scenu, ovoga puta bila pod pritiskom da smisli veliku ekstravaganciju. Prema navodima izvora, u njoj stalno vodila borba između dvije verzije izgleda nastupa i taj nesklad uzrokovao je velike probleme i stalne promjene. 'Dobro je poznato to da Adele jako pati od tjeskobe kada su u pitanju nastupi uživo, pa je vrlo teško zamisliti da se odluči za korak naprijed ako nije u potpunosti sretna', navodi izvor blizak pjevačici.

Jedna od obožavateljica koja je ostala neugodno iznenađena otkazivanjem koncerta bila je u Eleni Sabracos, Njujorčanka koja radi kao producentica showa 'Real Housewives of Salt Lake City.' Eleni je na TikToku objavila video svojih redom neuspjelih pokušaja da uživo čuje Adele, a taj video, koji prikazuje njezino dugo i komplicirano putovanje, u rekordnom roku postao je viralan skupivši dva milijuna lajkova i više od 12 tisuća komentara. Sve je započelo kada je Eleni kupila u oglasniku lažne karte u želji vidi pjevačicu u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Ni nakon toga nije odustala, kupila je prave karte za Adelin koncert na stadionu Wembley u Londonu u srpnju 2017. godine, a koji je na kraju pjevačica otkazala zbog lošeg zdravstvenog stanja, točnije oštećenja glasnica, kako je tada izvijestio BBC. To su bile poprilično skupe karte, a još je putovala iz New Yorka do Londona. Nakon što je saznala da neće ništa biti od koncerta Eleni je pozvala Uber i otkrila da se vozač zove Adeel. Ta priča i niz slučajnosti bili su zanimljivi produkciji showa Ellen DeGeneres te su, nakon što je objavila video, kontaktirali s njom, no u konačnici je sve otkazano jer Adele nije željela gostovati kod Ellen.

@elenisabracos IM NOT MAD AT #ADELE I JUST WANT TO GIVE HER THESE SHIRTS AND DRINK WHISPERING ANGEL TOGETHER #storytime #ellenshow ♬ original sound - Eleni

Za Božić ju je brat iznenadio ulaznicama za koncert u Las Vegasu, a koji je također, pogađate, otkazan. Njezina objava na TikToku privukla je veliku pozornost na društvenim mrežama, a Finneas, brat i producent pjevačice Billie Eilish, ponudio joj je ulaznice za jedan od njihovih nastupa. U konačnici, Eleni je bila pozvana u Caesars Palace na FaceTime sa samom Adele. 'Molim te, oprosti, volim te', rekla joj je Adele. 'Suosjećam s tobom, znam da činiš sve što možeš', rekla joj je te dodala: 'Samo želim popiti čašu vina s tobom. Hajdemo se napiti', a zatim ju je pozvala da joj se pridruži na pozornici na njezinom idućem nastupu. Sve u svemu, Eleni je prešla ukupno 11.420 milja (više od 18 tisuća kilometara) u pokušajima da vidi Adele, no nije otkrila koliko je ukupno potrošila na te pokušaje. Vjerojatno taj iznos nije malen ni zanemariv.

@elenisabracos

THIS IS JUST THE BEGINNING LADIES AND GENTS

♬ original sound - Eleni

Adele je otkazala sve nastupe koji su trebali biti održani od siječnja do travnja, a obožavatelji koji su potrošili stotine, ako ne i tisuće dolara na ulaznice sada imaju rok do sredine veljače da zatraže pun povrat novca za njih ili da ih zadrže i iskoriste za novi termin koncerta. No neki obožavatelji vrlo su nezadovoljni te tvrde da ne uspijevaju dobiti potpun povrat potrošenog iznosa.

U videu u kojem obožavateljima uplakana javlja da su koncerti otkazani Adele im je također ponudila besplatno piće, prije nego što je tu ponudu žurno povukla nakon što je shvatila da su maloljetni. Poslije toga rekla je će svi vlasnici ulaznica dobiti besplatnu poklon vrećicu iz njezine trgovine u Vegasu, u kojoj su personalizirani predmeti, uključujući odjeću, nakit i vino, bili dostupni za kupnju. U sklopu trgovine u kojoj su se prodavali suveniri s brendom Adele mnogi proizvodi bili su skuplji od samih ulaznica koje su iznosile oko 85 dolara. Tako su se, naprimjer, cijene trenirki kretale između 90 i 110 dolara po komadu, majica oko 50 dolara, a boca njezinog omiljenog vina Cloudy Bay Pinot Noir 75 dolara, no to se vino u običnim trgovinama inače prodaje za 40 dolara.

'Adele je bila na prvoj poziciji za 2022. i ovo je trebala biti velika godina za nju. Trebala je oboriti još rekorda. Sada se čini da je sve to ostalo visjeti u zraku. Jako ju je tužno vidjeti ovakvu, nimalo ne sliči na sebe', dodaje drugi obožavatelj i time jasno ističe pitanje koje se mnogima vrti glavom: kako i u kojem smjeru će se nastaviti razvijati njezina karijera te hoće li joj 2022. biti godina bezvremenskih hitova i spektakularnih nastupa za koje se traži karta više ili će je pamtiti po nizu otkazanih nastupa i vojsci razočaranih obožavatelja.