7. srpnja

10. Ljeto u MSU: M.O.R.T.

03.07.2023 u 12:57

Bionic
Reading

Muzej suvremene umjetnosti, 7. srpnja 2023. u 21 sat

M.O.R.T. je beskompromisni punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine dolazi sadašnji bubnjar Mile i tada snimaju prvi puni demo album 'Vrhunsko dno', koji je objavljen u ljeto 2013.

Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori, što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. godine.

U srpnju 2014. godine izlazi album 'Odjel za žešće' koji je pobrao odlične kritike, ujedno i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima.

Početkom 2015. godine bend je nominiran za nagradu Porin u kategoriji novi izvođač.

Treći službeni album 'Tužna kocka' izašao je prvog travnja 2016. godine i još jednom su sve kritike dovele album u kategoriju albuma godine. 'Tužna kocka' je također nominirana za nagradu Porin u kategoriji Rock album godine.

M.O.R.T. iza sebe ima preko 400 koncerata u 5 godina, 20 video spotova, preko 8 milijuna pregleda po YouTube-u, četiri vrhunska albuma, više od 50 000 televizijskih prikazivanja…

Bend je upravo u procesu promoviranja četvrtog studijskog izdanja 'Standing running man' na engleskom jeziku.

'M.O.R.T. je uvijek na turneji, šireći energiju i njihovu glazbu.'

P r o g r a m L j e t o u M S U 2023.

7. srpnja 2023. 18.30 FILM – Ennio, dokumentarni, 156′, 2021, Italija, Belgija, Nizozemska, Japan, Kina, Njemačka, red. Giuseppe Tornatore Dokumentarac o legendarnom filmskom skladatelju Enniju Morriconeu koji je svjetski ugled stekao suradnjom s redateljem Sergiom Leoneom.

Do 20.00 IZLOŽBA – Budućnosti / Zbirka kao glagol Dva glavna pogleda na budućnost nerijetko se isključuju: prvi se temelji na progresivnom rastu, dok drugi taj rast vidi kao prijetnju planetu i životu. Izložba nastoji osvijestiti važnost naše aktivne uloge u spašavanju vlastite budućnosti. S ovom izložbom predstavlja se i novi, arhitektonski reorganizirani otvoreni prostor muzeja, koji omogućuje da se posjetitelj odmah s ulaza susretne s remek djelima iz muzejskog fundusa.

21.00 KONCERT – M.O.R.T. Punk blues rock kvartet u ožujku 2023. godine objavio je sjajni, novi album 'Samo hrabro i bezveze', koji je najutjecajnija domaća kritika (Aleksandar Dragaš – Jutarnji List i Hrvoje Horvat - Večernji List) već proglasila najboljim hrvatskim rock albumom 2023. godine. Iskonski, žestoki, bezkompromisni rock' n' roll kakvih u Hrvatskoj nema puno. Nasljednici legendarnih Majki.

I n f o r m a c i j e z a p o s j e t i t e l j e:

Ulaz u prostor koncerta od 20 sati.

Ulaznice za Ljeto u MSU 2023. mogu se kupiti putem sustava Eventim.hr i na recepciji MSU-a (od utorka do subote od 11 do 18 sati te na dan koncerta).

Cijene ulaznica: 15 € do dana koncerta, 17 € na dan koncerta

Požurite jer je broj ulaznica ograničen!

Ljeto u MSU team:

Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a

Izložba 'Budućnosti': kustoski tim MSU

Urednice plesnog programa : Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila, Tea Kantoci

Asistentica producenta i koordinatorica plesnog programa: Miranda Herceg

Urednik filmskog programa: Zlatko Vidačković

Marketing: Andrea Barberić Lukić

Odnosi s javnošću: Ivan Salečić, Jasna Mihalić

Kontakt za medije: media@msu.hr

Projekt podržali :

Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb-Gradski ured za kulturu

Sponzor : Zagrebačka pivovara

Medijski pokrovitelji: Radio Yammat FM, T- portal, Muzika.hr, Jutarnji list, CMC