UDOBNE I PRAKTIČNE

Znate li što su 'carpenter' traperice? Evo kako ovaj vrući modni trend nositi ovoga ljeta

17.05.2022 u 14:21

Bionic
Reading

Nakon 'mom', 'destroyed', trapezica ili 'bootcut' modela trapera, jedna se pomalo zaboravljena denim varijanta vratila na modnu scenu

Riječ je o tzv. carpenter modelima koji svojim dizajnom podsjećaju na cargo hlače, nadahnute military estetikom, a koje odlikuju džepovi sa strane i šire nogavice jamčeći veliku udobnost.

Moda 90-ih je i dalje najveća inspiracija kad se radi o modnim strujanjima, a ovakve su tzv. stolareve (engl. carpenter znači stolar) traperice bile veliki hit u tom modnom razdoblju.

Nikakvo čudo jer su chic, udobne, a mogu se kombinirati i s visokim petama, npr. trendi mule natikačama, ali i tenisicama, balerinkama, ravnim sandalama...

ZNA ŠTO SE NOSI

Udobno, efektno i primjereno: Ova zgodna plavuša na zagrebačkoj špici svima je održala lekciju

Pogledaj galeriju

Ne samo da imaju praktičan aspekt (prostor za pohranu npr. mobitela, ruža ili sunčanih naočala koji moraju biti n dohvat ruke), sjajno izgledaju i laskaju svakom obliku tijela te donose pomalo buntovnu cool vibru.

  • +16
Traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Svoje su primjerke već ugrabile poznate vladarice Instagrama te ih nose s puno stila na ležeran način ili im uspješno daju elegantan twist.

Get Embed Code

Evo kako ćete to postići:

Sportska ležernost

Carpenter traperice novi su favorit u ormaru poznate nizozemske trendseterice Claire Rose Cliteur. Fashionistica iz Amsterdama svoje je 'stolareve' traper hlače kombinirala s tenisicama i oversized bijelom košuljom. U kombinaciji s nekoliko cool dodataka, poput torbice i mačkastih sunčanih naočala, odlična modna kombinacija je tu.

Elegantna varijanta

Pravilno stilizirane, ovakve traperice mogu biti i vrlo elegantne. Claire Rose Cliteur kombinirala ih je s laganim sakoom, košuljom i balerinkama slingback stila te kreirala fantastičan look u kojem se slobodno možete uputiti u ured ili pak na večeru.