ELITA NAD ELITAMA

Znate li što je R360? U ovo najekskluzivnije društvo za vrlo bogate ne može svatko, pa čak ni superbogataši

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 23.10.2021 14:58
  • Objavljeno 23.10.2021 u 14:31
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Ingrid Abery / Shutterstock Editorial / Profimedia

Biti milijarder nije dovoljno da upadnete u elitno društvo R360 jer tu vrijede neka druga pravila

R360 vjerojatno je najelitnije društvo na svijetu, i to za one vrlo, vrlo bogate.

Kako znati kada se radi o posebno rijetkoj organizaciji u koju mogu ući samo najbogatiji? Za početak, imati na svojem računu milijardu dolara ne znači da ćete odmah ući u ovaj elitni klub.

  • +3

Richard Branson

Izvor: Profimedia / Autor: mediadrumworld.com/Omaze/Virgin / Media Drum World / Profimedia

Pa dobrodošli u svijet R360, koji se ne smije brkati s istoimenom Mazdom coupeom iz 1960-ih, premda ako ste član R360, si možete bez problema priuštiti cijelu garažu ispunjenu ovakvim automobila.

Suzanne Woolley za Bloomberg je otkrila zanimljive detalje o ovoj tajanstvenoj organizaciji između ostalog i to da je odbor za članstvo R360 nedavno odbio prijave nekih milijardera.

'Izgledalo je da jedna osoba želi iskoristiti to društvo kako bi se okoristila poslovnim aktivnostima, a druga nije htjela integrirati svoju obitelj', rekao je za Bloomberg osnivač Charles Garcia.

Ova organizacija cilja na obitelji, a ne samo za pojedince, pri čemu pojedine obitelji plaćaju 180.000 dolara za trogodišnje članstvo. Woolley je između ostalog otkrila da je fokus R360 na općenitom povećanju 'financijskog, intelektualnog, duhovnog, ljudskog, emocionalnog i društvenog' kapitalom.

Predviđeno je da će članovi imati pristup najboljim sveučilištima, a posjetili su i privatni otok kontroverznog bogataša Richarda Bransona, objašnjava Garcia koji je osnovao Sterling Financial Investment Group u kasnim 1990-ima.

Želite da netko napiše vašu biografiju ili napravi dokumentarac o vašem životu? Preko R360 imat ćete pristup i piscima i filmašima. Kako piše Bloomberg, organizacija razmišlja daleko unaprijed.

'Ideja je da ovo sve postoji i za oko 100, 200 godina', rekao je osnivač Garcia za Bloomberg.

'Kada ljudi imaju bogatstvo od 100 milijuna dolara ili više, njihovi problemi su daleko veći nego za ljude koji su bogati, ali nisu na toj razini. Oni su postigli uspjeh i sad razmišljaju kako mogu utjecati na stvari koje su važne - za sebe, za svoju obitelj, za društvo', mišljenja je Michael Cole, jedan od članova upravljačke strukture R360.

Članovi će imati pristup elitnim sveučilištima kao što su Harvard, Stanford, Columbia i MIT, a dobit će i posebne investicijske savjete.

Osim toga, članovi će svojoj djeci moći pokazali kako i 'njihovo bogatstvo može 'utjecati na generacije', rekao je Garcia.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!