IZNENADIT ĆETE SE ODGOVOROM

Znate li koliko dugo mokru odjeću smijete držati u perilici prije nego je stavite sušiti?

04.03.2021 u 09:27

Bionic
Reading

Sigurno vam se dogodilo da oprano rublje ostavite preko noći u perilici jer ste ga zaboravili odmah staviti sušiti pa ujutro ponovno uključite pranje. No iznenadit će vas savjet stručnjaka koji tvrde kako ne morate žuriti sa stavljanjem veša na sušilo

Nerijetko se dogodi da se sjetimo da je perilica odvrtila svoje tek kada legnemo u krevet pa onda brže-bolje ponovno ustajemo staviti veš sušiti kako preko noći ne bi poprimio ustajali miris. No, stručnjaci tvrde kako do toga imamo vremena i kako se rublju ništa neće dogoditi ako ga i ostavimo preko noći u perilici.

Saznanje da mokro rublje može stajati u perilici do 12 sati bez da se usmrdi, oraspoložilo nas je gotovo jednako kao kada na Crnom petku ugrabimo sve s liste želja u pola cijene. Konačno možemo u miru upaliti perilicu i otići na spavanje bez da stalno osluškujemo kada će završiti s pranjem.

Lucinda Ottusch, stručnjakinja s Whirlpoolovog instituta za tkanine potvrdila je ovo saznanje za The Mirror. Ottusch tvrdi kako rublje u perilici možemo stajati između osam do 12 sati, no u tom slučaju ih odmah morate razgrnuti na sušilo ili ih ubaciti u sušilicu.

I Martha Stewart je jednom prilikom izjavila kako je u redu pustiti mokro rublje u perilici preo noći. U intervjuu za Today stručnjakinja za čišćenje je rekla kako to i sama katkad čini. Njeno je mišljenje da će rublje i ujutro biti jednako svježeg mirisa kao i kada je tek oprano, no ipak savjetuje da odjeću prije stavljanja u sušilicu pomirišete kako bi se uvjerili da je sve u redu.