IZDAJNIČKI GOVOR TIJELA

Znakovi koji otkrivaju da ste mu seksi

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.01.2014 11:55
  • Objavljeno 16.01.2014 u 11:55
muškarac žena par zavođenje osmijeh sreća

muškarac žena par zavođenje osmijeh sreća

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Igrice zavođenje i pitanja sviđam li mu se znaju biti poprilično komplicirani, a vrhunac zamršenosti nastupa kada ga ugledate i shvatite da vam se sviđa, jako. No, saznati što on misli o vama i jesu li osjećaji obostrani, mnogim ženama predstavlja nemoguću misiju

Bez obzira na to gdje ga susrećete, u kvartovskom kafiću, dućanu ili na poslu, sigurno se pitate sviđate li se i vi njemu. Iako će vam se možda činiti da odgovor na ovo pitanje

ćete teško moći saznati, spas dolazi u obliku govora tijela. Možda niste to znali, ali muškarci su jednostavno 'programirani' da vam govorom tijela i sitnim znakovima daju do znanja ukoliko im se sviđate, piše Ivillage.com.

Legenda o zavođenju kaže da muškarac napravi prvi korak, a zatim pozivaju na spoj, zavode, poklanjaju cvijeće, čokoladu i priređuju romantičnu večeru uz svijeće, dok su žene sramežljive, pomalo pasivne i čekaju viteza na bijelom konju. No, cijela ta priča ne drži vodu jer upravo su žene te koje naprave prvi potez i određuje smjer i tempo veze. Tako žene s čak 52 različita signala u govoru tijela muškarcima pokazuju da su zainteresirane, a muškarci ih na raspolaganju imaju samo desetak, stoga cijela filozofija oko zavođenja muškarca i nije tako komplicirana. Druga dobra vijest je da su žene prirodno nadarene za dešifriranje govora tijela, a kako bi vam cijeli zadatak bio što lakši slijede najčešći signali kojima vam muškarci daju do znanja da ih privlačite.

Podignute obrve
Kada uočimo nekoga zanimljivog, obrve nam se nesvjesno podižu i spuštaju. Taj mali, gotovo neprimjetan pokret otkriva mnogo toga. Naime, ukoliko mu se sviđate, njegove obrve će se podignuti, a sve će to trajati vrlo kratko, samo nekoliko sekundi. Naime, podizanjem obrva, oči djeluju veće, a refleksija svjetlosti oči čini sjajnijim, svjetlijima i privlačnijima.

Rastvorene usne
Ukoliko mu se sviđa što vidi, njegove usne će se automatski rastvoriti u trenutku kada vam se pogledi susretnu.

Raširene nosnice

Podignute obrve, rastvorene usnice i raširene nosnice cijelome licu daju 'otvoren' izgled koji poručuje 'sviđaš mi se'.

Privlačenje pažnje

Ovisno o njegovoj osobnosti, pažnju će vam pokušati privući na različite načine. Ako je mirnijeg karaktera, pažnju će vam pokušati privući gotovo nezamjetnom gestom poput popravljanja kravate, dok će se drugi pretvoriti u klauna. Svaki pokret ili gesta koju napravi bit će u cilju da se izdvoji iz skupine te da ga primijetite.

Namještanje kravate ili ovratnika

Namještanjem odjeće muškarci poručuju 'želim izgledati dobro za tebe', a istu stvar čine i žene popravljanjem ruža na usnama.

Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Posuđivanje jakne je zaštitnička gesta
Popravljanje frizure
Ovisno o tome kakvu frizuru nosi, muškarac će kosu zagladiti ili raskuštrati želeći izgledati što ljepše, a to čine češće nego što mislite. Sljedeći put kada odete na spoj i uputite se prema toaletu, okrenite se i vidjet ćete kako odmah popravlja frizuru.

Uspravno držanje
Kako bi se pred vama pokazao u što boljem svjetlu, muškarac će se nastojati držati uspravno te će istaknuti sve voje mišiće. Također će stajati izravno ispred vas, posvećivati vam svu svoju pozornost i nagnuti se blago prema naprijed kako bi vam bio što bliže.

Dopustit će vam da vidite kako vas gleda od glave do pete
Pogledom će krstariti po vašem tijelu, zadržavajući se na najzanimljivijim dijelovima. No, nemojte se dati zavarati, on je vaše tijelo odmjerio već na prvi pogled, samo vam sada dopušta da vidite kako vas mjerka kako bi vam pokazao da mu se ono što vidi jako sviđa.

Držanje ruku na kukovima
U ovakvoj pozi muškarac djeluje samouvjereno, a držanje ruku na kukovima naglašava njegovu fizičku veličinu. Nesvjesnim pokretima ljudi su skloni naglasiti svoje najprivlačnije dijelove tijela te dijelove gdje vole biti dotaknuti.

Igranje s gumbima
Neprestano otkopčavanje i zakopčavanje gumba na jakni otkriva malu dozu nervoze te prikrivenu želju da skine svoju odjeću.

Dodirivanje lica
Ukoliko je zainteresiran, dok gleda u vas svako malo će dodirivati svoje lice, uši ili trljati bradu. Ovi pokreti su oblik pomalo nervoznog uzbuđenja. Naime, kada nam se netko sviđa, naša koža postaje osjetljivija na dodir i stimulaciju.

Dok vam objašnjava, stavlja vam ruku na lakat ili leđa
Ovaj pokret nije samo oblik lijepih manira i pristojnog načina da vam nešto objasni, poruka ovog pokreta je 'ne želim te izgubiti'. Želim vam pokazati da se brine za vas te da vam nitko drugi nije potreban.

Posuđuje vam kaput ili pulover

Posuđivanje jakne ili kaputa je seksi, pomalo zaštitnička gesta. Time vam on poručuje 'ono što je moje, to je i tvoje', a sviđa mu se i vaš mirisi koji nakon vas ostaje na vašoj odjeći. Osim toga, ako vam posudi jaknu, svakako se mora jednoga dana vratiti po nju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi