TIK TAK…

Znakovi koji govore da i njemu otkucava biološki sat

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.11.2012 15:53
  • Objavljeno 08.11.2012 u 06:18
muškarac briga zabrinutost

muškarac briga zabrinutost

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Mislili ste da je biološki sat rezerviran samo za žene? Prevarili ste se! I muškarce nagriza zub vremena, a mi vam donosimo znakove koji otkrivaju kako se to događa

Već je nekoliko istraživanja pokazalo da i muškarci imaju biološki sat. Naime, s godinama se u spermi muškaraca događaju

mutacije zbog kojih potomci mogu patiti od raznih zdravstvenih poteškoća poput shizofrenije i autizma. Starenje sperme počinje u kasnim tridesetima i to je vrijeme kada započinje otkucavanje biološkog sata muškarca. Evo nekih svakodnevnih znakova koji to otkrivaju, a nemaju veze sa znanošću.

Pecivo ili seks
Dvojba između ove dvije ponude javlja se već u tridesetim godinama. Kada se ujutro probudite i imate priliku birati između peciva i seksa, što u konačnici birate? Ako je odgovor pecivo, čestitamo, biološki sat vam je počeo otkucavati. Planirate li očinstvo, vrijeme je da ozbiljno razmislite.

Sve je relativno
Kako ste doživljavali roditelje kad ste bili mali? Najvjerojatnije su vam išli na živce i niste mogli dočekati kad ćete se odseliti od njih. No u odrasloj dobi (neki prije, a neki kasnije) muškarci se počinju slagati sa svojim roditeljima i rađa se veliko međusobno razumijevanje. Primjećujete li to i kod sebe? Tik-tak, vjerojatno vam je počeo otkucavati biološki sat.

Pogled u prošlost
Razmišljate li često o prošlosti? Okrenete li se katkada i primijetite kako ste odrasli? Znate li mlađima udijeliti pokoju mudru? Ako ste potvrdno odgovorili na ova pitanja, vaš biološki sat se sasvim sigurno aktivirao. Kad ljude donekle skrši umor i život i kad ih 'uhvate godine', onda često znaju razmišljati o prošlosti.

tinkstock

tinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: tinkstock

I muškarcima otkucava biološki sat


Zdravstvene tegobe
Kada muškarac dođe u određenu dob, a najčešće je to nakon 30. godine, počnu ga hvatati različite boljke. Osjeća promjenu vremena u ramenu, često ga muči koljeno, a istegnuo je i stopalo. U određenoj dobi toga ima sve više i zapravo ne prolazi trajno nego se uvijek vraća, a s godinama je situacija još i gora. To je sasvim sigurno znak da vrijeme uzima danak i da biste trebali početi razmišljati i o svom biološkom satu.

Zbogom izlascima
Nakon ludog noćnog izlaska treba vam dva, tri dana da se oporavite? Prije ste mogli tulumariti danima, no sada je situacija drugačija. I to se javlja u tridesetima. Osim toga, kućna druženja postaju vam draža od bučnih klubova ispunjenih golišavim ženama. Nema sumnje, sve su to prvi znakovi da će se uskoro oglasiti vaš biološki sat.

Izljevi ljubavi nad djecom
U svojoj glavi još uvijek mislite da ste premladi za dijete te da imate još puno vremena do ispunjenja očinske uloge? To je možda i istina, ali provjerite najprije svoje reakcije. Što osjećate dok gledate djecu svojih prijatelja? Ako se raznježite, to je jasan znak da sve u vama reagira i da je vrijeme za djecu. To je, naravno, i jasan znak da vam otkucava biološki sat.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi