IDILA U JAPANU

Životna bajka Ljupke Gojić i Mihaela Mikića

22.11.2012 u 13:00

Bionic
Reading

Nakon što se slavna manekenka Ljupka Gojić Mikić sa svoje dvije djevojčice, jednogodišnjom Milom Amelie te dvije godine starijom Janom Siennom uputila se u Hirošimu gdje njezin suprug Mihael Mikić igra za klub Sanfrecce Hirošima, tamo žive neki novi život u kojem, malo je reći - uživaju

Ljupka je tportalu ustupila nekoliko privatnih fotografija koje katkad, popraćene tekstom, objavljuje na svom profilu JOLIE PETITE by Ljupka Gojić pod imenom 'Slikoviti dnevnik iz Japana', a ispod kojih ostavlja komentare i poruke kojima savršeno jasno daje do znanja koliko im je lijepo na drugom kraju svijeta.

'Stalno me pitaju: 'Sigurno nije sve tako savršeno, sigurno ti tvoji Japanci imaju mana?!' Japanci su narod koji je naučio poštovati sve oko sebe. I ljude, i stvari i radno mjesto... Prema svemu se odnose s poštovanjem... Nisam mogla vjerovati svojim očima kada sam vidjela pekara kako iz stražnjeg dijela trgovine, gdje peče kruh i peciva, ulazi u prodajni prostor, na vratima stane i nakloni se te ponovi isto kad ide nazad s hrpom tacni u rukama...', napisala je oduševljena novopečena stanovnica Hirošime.


Kako je moda i dalje njezina profesija, rad na kolekciji ne prestaje čak ni u Japanu. Ljupka se bavi svojom modnom linijom Jolie Petite, koja joj uz brigu o djeci, oduzima najviše vremena. Ipak, kada ne radi i kada djeca nisu u vrtiću, uživaju u vlastitim trenucima, druže se s novim prijateljima i posjećuju kulturne znamenitosti, pa otud i zajednička fotografija kod dvorca Hiroshima.

A koliko je slavna manekenka, dizajnerica i supruga nogometaša zaista jedna sasvim obična djevojka iz susjedstva, dokazala je i fotografijom na kojoj u dječjem parku čupa divlju travu.

'U Japanu ovaj ponedjeljak obilježavamo Sportski dan. Već dva tjedna, s našeg balkona gledam Janu kako uvježbava koreografiju s prijateljima i tetama iz vrtića. Prije dva dana su najavili da mame u petak moraju doći u park, no mislila sam da će nas uključiti u neki dio koreografije. I jesu, ali da počupamo divlju travu da ne smeta klincima dok plesu, trče štafetu i utrkuju se. Za svaki slučaj sam uzela vrećicu od doma. Naučila sam u ove četiri godine da moraš imati svoju vrećicu za smeće i tako se skromno opremljena spustila u park. Kad tamo, mame s full opremom, lopatice, rukavice, šeširići... Malo mi je bilo neugodno što nemam sve te rekvizite, a kaj sad da velim... Teta, meni nitko nije rekao? Izvadila svoju vrećicu i čupaj, Ljupka… Bilo ti je naporno u Venezueli na snimanju, ha?! U NY-u na revijama, ha? ma, prva sam napunila vrećicu, i nitko nije znao engleski i nije bilo kave! Zato - sayonara... :-)', objasnila je lijepa manekenka, koja, čini se, uživa u svim trenucima i živi punim plućima.