KLASIKA JE NJEZIN IZBOR

Zgodna žena ne komplicira: Julia Roberts modno oduševljava i u 50-ima

18.12.2023 u 16:45

Bionic
Reading

Julia Roberts i u šestom desetljeću izgleda prelijepo, a njezin je stil također vječita inspiracija za zaljubljenice u modu jer je klasičan, ženstven i, zahvaljujući dobro osmišljenim detaljima, nikad dosadan

Miljenica Hollywooda, koju možemo gledati u novom Netflixovom hitu 'Leave The World Behind', proteklih tjedana imala je pune ruke posla oko promocije svog novog filmskog projekta u kojem se pojavljuje i Ethan Hawke.

Kao što potvrđuje njezino pojavljivanje i u popularnom 'Graham Norton Showu', garderoba holivudske glumice vječna je i neprolazna te uvijek izgleda nevjerojatno cool.

  • +9
Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: RCF / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Iako je i u toj emisiji izgledala poput holivudske zvijezde u cool sivom stajlingu, 56-godišnja glumica je simpatično priznala da ipak nije trebala nositi sivi džemper jer joj je bilo vruće i jako se znojila pod jakim svjetlom kamera u studiju.

Premda joj je džemper stvorio probleme, posljednjih tjedana uspješno je predstavila bezbrojne cool stajlinge, za koje je zaslužila samo pohvale: od chic odijela s kratkim hlačama pa do minica koje su u prvi plan naglasile njezine vitke noge.

Sveukupna modna estetika bila je zgodan hibrid preppy stila i tihog luksuza, ali uvijek s pomakom koji ga podiže na višu razinu. Dakako, treba spomenuti i to da Roberts ima još jedan adut u rukavu: vrhunsku holivudsku stilisticu Elizabeth Stewart, no bez brige - ne treba vam holivudski budžet da biste izgledali poput lijepe glumice. Ultra dugi kaputi, poput onih brendova Wolk Morais i Nells Nelson, koje preferira, mogu se pronaći u Hush and Aligne. A tartan hlače? Slobodno se uputite u Boden.

Evo pet stilskih savjeta koje možemo primijeniti:

  • +3
Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uložite u savršeno krojene komade

'Kada bilo kojeg od svojih zrelijih klijenata obučem u stvarno dobro krojenu jaknu, oni jednostavno zasjaju, jer to daje neku strukturu i malo šarma. To se upravo događa s Julijom kad pogledate sve njezine stajlinge u posljednje vrijeme', savjetuje osobna stilistica Fi Rubie. Jedan od tih cool stajlinga uključivao je elegantni crni sako i kratke hlače, koji su na neki način rekreirali look Georgea Clooneyja na posteru za 'Oceanovih jedanaest' s razvezanom leptir-kravatom.

Julia Roberts u showu Grahama Nortona Izvor: Profimedia / Autor: Ian West / PA Images / Profimedia

Moćna ogrlica

Roberts je uz pomoć očaravajuće Chopardove ogrlice svom looku udahnula posve novu vibru. Osim toga, statement nakit nam smanjuje stres pri potrazi za npr. košuljom ili topom koji bismo nosili ispod sakoa te odvraća poglede od dekoltea, područja koje često jako brzo stari jer uglavnom uvijek zaboravimo na njegovu hidrataciju. Dakle, ako ne želite izložiti isušenu kožu dekoltea pogledima, posegnite za nekom cool ogrlicom koja krade poglede.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Istaknite svoje adute

Julia ima sjajne noge, a njezin chic Ralph Lauren look s Chopardovom ogrlicom savršen je primjer toga. 'Nemojmo se bojati istaknuti noge u prvi plan, a u tome će nam pomoći crne čarape jer skrivaju mnoštvo 'grijeha'. One su na neki način gotovo kao tajice jer samo pokazuju obris vaših nogu. Odaberite model koji je neproziran, ali ne potpuno neproziran', kaže Rubie.

Nemojte se bojati isprobati nešto pomalo čudno

Guccijeve cipele optočene visećim šljokicama podijelile su mišljenja, ali dodale su edgy vibru i uspješno privukle pozornost na Julijine fantastične noge. Gole noge doista zimi nisu neka sreća, složit će se svi, osobito oni zimogrozni. No kako hulahupke nisu bile opcija, i sama Roberts vjerojatno se pomirila s time da se ponekad moramo žrtvovati zbog mode, premda je vjerojatno vrlo malo vremena provela vani. Dakle: 'Istaknite svoje prednosti i sakrijte ono što želite sakriti. Ako imate vitak struk, stegnite ga lijepim remenom, ako imate npr. vitka zapešća, pobrinite se da vam rukavi bluze ili topa budu skraćeni ili kraći. Ukoliko pak imate vitke noge, ne libite se pokazati ih u npr. mini haljini ili suknji u kombinaciji s trendi combat čizmama', savjetuje Rubie.

Dugi kaput je vaš najbolji modni prijatelj

Kaputi su statement komad koji svakom stajlingu daju posebnu, elegantnu vibru, osobito oni duži. Kombinirajte ih s hlačama dugih nogavica i gležnjačama na petu za cool efekt. Dodatno pripazite ako se radi o npr. hlačama s uzorkom - ako su u pitanju varijante kraćih nogavica, noge mogu djelovati vizualno kraće nego što jesu.